Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U poštanskom uredu

Završena talačka kriza u Ukrajini, policija uhitila muškarca

Talačka kriza u Ukrajini (Foto: AFP)
Talačka kriza u Ukrajini (Foto: AFP) Foto: Afp
Ukrajinska policija u subotu je oslobodila preostale taoce koje je u poštanskom uredu držao muškarac za kojeg se vjerovalo da je naoružan eksplozivima, a uhićen je nakon nekoliko sati krize u gradu Harkivu.

"Svi taoci u Harkivu su oslobođeni. Napadač je uhićen", napisao je na svom profilu Twittera ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Poljski borbeni avioni dramatična situacija Borbene avione podigli Poljska i NATO: Veliki ruski napad na Ukrajinu, odjekuju eksplozije i uz granicu

Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov objavio je fotografiju muškarca krvavog lica kojeg drži policajac.

Nijedan taoc nije ozlijeđen. Policija je ranije objavila da je muškarac ušao u poštanski ured noseći masku, s namjerom da opljačka to mjesto te je zatim uzeo 11 taoca. Ranije je pustio petero taoca - tri žene i dva djeteta.

Policija je otkrila da je s napadačem bila u kontaktu uz pomoć telefona talaca, a otimačevo ponašanje opisala je kao mirno i bez zahtjeva.

Avakovov savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su među taocima bili zaposlenici ureda i klijenti. Jedan od njih uspio je iz zgrade nazvati policiju.

"Patrola je stigla na mjesto krađe u nekoliko minuta", napisao je na Facebooku.

"Lopov je shvatio da sad ne može sigurno napustiti mjesto zločina s plijenom, pa je odlučio objaviti da uzima taoce", dodao je Geraščenko.

Jedno od dva puštena djeteta otkrilo je lokalnim medijima da je napadač stavio eksplozive u dvije boce i prijetio da će se raznijeti ako ga policija neće slušati. Prema iskazu djeteta, napadač je tvrdio i da ima rak mozga.

U jednom je trenutku izrazio zabrinutost zbog nedavne zamjene zatvorenika između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista, tvrdeći kako ih je trebalo biti oslobođeno više, objavila je policija. Ukrajina i separatisti su u srijedu razmjenili stotine zatvorenika, što je najveća takva razmjena otkad je izbio sukob u regiji Donbas u kojemu je dosad poginulo više od 10 tisuća ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene