Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Sloveniji počeo opći štrajk upozorenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji traje opći štrajk upozorenja. Štrajka 200 tisuća zaposlenih nezadovoljnih propalim pregovorima sindikata i poslodavaca. Sindikati su tražili rast plaća sukladan inflaciji koja je u Sloveniji prošle godine iznosila oko šest posto.

Sindikati zahtijevaju od poslodavca usklađenje plaća s inflacijom koja je počela sredinom prošle godine, a nastavlja se i početkom ove, te prelazi šest posto.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Opći štrajk upozorenja odvijao se uglavnom u tvrtkama tekstilne, kožne i kemijske industrije, a u trgovini su na nekoliko sati zaposleni proveli samo "bijeli štrajk", upozoravajući među ostalim kupce na svoje probleme. 

Od javnih službi protestu su se, ali samo simbolički pridružili zaposleni na autocestama, a štrajkali su i u nekim energetskim i komunalnim tvrtkama. Sindikati zaposlenih u državnim i javnim službama s vladom kao poslodavcem već su postigli prošlog mjeseca dogovor o povećanju plaća kojim je štrajk izbjegnut.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene