Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hodali na krapljama

U lavini u austrijskom gorju poginulo pet ljudi: "Najvjerojatnije je riječ o skupini sportaša"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet osoba je poginulo u nedjelju ujutro u velikoj lavini u austrijskom gorju Dachsteinu na zapadu zemlje, priopćila je policija Gornje Austrije.

Lavina kojoj se uzrok još ne zna, pokrenula se s visine od 2800 metara blizu planinarskog doma u općini Ramsau-am-Dachstein.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Pet žrtava je hodalo kroz snijeg na krpljama, izvijestila je državna televizija ORF.

Najvjerojatnije je riječ o skupini sportaša iz Češke. Njihova su tijela prevezena u selo Hallstatt radi identifikacije, rekla je glasnogovornica policije.

Gorska služba spašavanja bila je u nedjelju oko podneva na mjestu događaja, kamo je stiglo i šest helikoptera iz saveznih država Gornje Austrije, Salzburga i Štajerske.

U siječnju je šezdesetak mještana Ramsau-am-Dachsteina preživjelo lavinu koja se obrušila na dvije zgrade, među kojima i na hotel, pričinivši znatnu materijalnu štetu, ali nitko nije bio ozlijeđen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene