Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Pet osoba je poginulo u nedjelju ujutro u velikoj lavini u austrijskom gorju Dachsteinu na zapadu zemlje, priopćila je policija Gornje Austrije.


Lavina kojoj se uzrok još ne zna, pokrenula se s visine od 2800 metara blizu planinarskog doma u općini Ramsau-am-Dachstein.

Vezani članci Austrija raspoređuje pričuvnu vojsku na granice - 3 Austrija na granice raspoređuje pričuvne vojnike, zbog pandemije i ilegalnih migranata već počele vježbe Ilustracija (Foto: AFP) "Imao je puno, puno sreće": Skijaš u Austriji preživio pet sati ispod lavine

Pet žrtava je hodalo kroz snijeg na krpljama, izvijestila je državna televizija ORF.

Najvjerojatnije je riječ o skupini sportaša iz Češke. Njihova su tijela prevezena u selo Hallstatt radi identifikacije, rekla je glasnogovornica policije.

Gorska služba spašavanja bila je u nedjelju oko podneva na mjestu događaja, kamo je stiglo i šest helikoptera iz saveznih država Gornje Austrije, Salzburga i Štajerske.

U siječnju je šezdesetak mještana Ramsau-am-Dachsteina preživjelo lavinu koja se obrušila na dvije zgrade, među kojima i na hotel, pričinivši znatnu materijalnu štetu, ali nitko nije bio ozlijeđen. (Hina)