U kontinentalnoj Kini u ponedjeljak je bilo 508 novopotvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, u Japanu je umro četvrti putnik s broda Diamond Princess, a Južna Koreja prijavila je novih 60 slučajeva zaraženih koronavirusom.

Galerija


U kontinentalnoj Kini u ponedjeljak je bilo 508 novopotvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, objavilo je u utorak Nacionalno povjerenstvo za zdravstvo te zemlje, prema 409 slučajeva dan ranije. To je dosad 77.658 ukupno potvrđenih slučajeva u kontinentalnoj Kini.

Vezani članci Policajac, ilustracija Ljudi su se malo opustili: Kod Dubrovnika ih šest iz samoizolacije htjelo preko granice, u Opatiji danima išli na gradilište, u Rijeci ih troje došlo u policiju po dokumente Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 U Hrvatskoj zabilježena 643 nova slučaja zaraze. Preminule 32 osobe. Riječka bolnica objavila dobru vijest

Broj umrlih u kontinentalnoj Kini dosegnuo je 2663 osobe, što je za 71 više u odnosu na prethodni dan.

Središnja pokrajina Hubei, gdje je epicentar epidemije, prijavila je 68 novih smrtnih slučajeva, dok je u glavnom gradu pokrajine Wuhan umrlo 56 osoba.

U Japanu je od koronavirusa preminuo četvrti putnik s broda Diamond Princess, u dobi od oko 80 godina, objavila je televizija NHK.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato izjavio je u utorak kako je zbog koronavirusa i njegova širenja u Japanu još uvijek prerano govoriti o otkazivanju Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 24. srpnja.

Pojavila su se pitanja treba li Olimpijada biti premještena ili otkazana, a jedan od kandidata za gradonačelnika Londona izjavio je kako je London spreman ugostiti igre ako bude potrebno.

Južna Koreja prijavila je pak 60 novih slučajeva koronavirusa, čime se povećao ukupni broj zaraženih u zemlji na 893, priopćio je u utorak Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).