Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Afp

Koronoavirus je samo u Kini ubio više od 2000 ljudi, a kineske vlasti objavljuju da će najranija cjepiva protiv virusa na klinička ispitivanja krajem travnja.


Najranije cjepivo protiv koronavirusa, koji je samo u Kini ubio više od 2000 ljudi, bit će dostavljeno na klinička ispitivanja krajem travnja, izjavio je u petak kineski potpredsjednik znanosti i tehnologije Xu Nanping.

Vezani članci Korona virus se širi Kinom - 5 Smrtonosni koronavirus stigao u Europu: Francuska potvrdila dva slučaja, vjeruje se da ih ima još Testiranje krvi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Cjepivo protiv koronavirusa stiže najranije za godinu dana

Zamjenik generalnog sekretara Kineske akademije znanosti Zhou Qi rekao je novinarima da bi kompanije koje su nastavile s radom trebale osigurati odgovarajuću ventilaciju i održavati sigurnu udaljenost među radnicima.

Provincija Hubei 20. veljače zabilježila 411 novih slučajeva 

U središnjoj kineskoj provinciji Hubei u četvrtak je zabilježeno 411 novih slučajeva koronavirusnih infekcija, objavilo je u petak zdravstveno povjerenstvo te provincije, u odnosu na 349 slučajeva dan ranije.

Ukupni akumulirani broj iznosi 62.442 potvrđena slučaja koronavirusa u provinciji Hubei.

Na kraju četvrtka broj smrtnih slučajeva u Hubeiju dosegao je 2144, što je više za 115 u odnosu na prethodni dan. (Hina)