U javnost su procurile fotografije s pijanke na kojoj sudjeluju članovi slovenske obavještajne službe Sove.


Fotografije svjedoče o prilično razuzdanoj zabavi koja se odigrala na jednom planinskom izletu, pišu Slovenske novine. Dodaju kako su neki od obavještajaca u zanosu na glavu stavili kapu s petokrakom, a nakon veće količine ispijenog alkohola jedan je obavještajac prilegao na pod.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija U Sloveniji više od tisuću novozaraženih, testirali manje od nas: Liječnik dobio obje doze cjepiva pa se zarazio koronavirusom Granični prijelaz Bregana - Obrežje Susjedi u pandemiji najlakše mogu doći do Hrvatske, vlasti upozorile na kazne za putovanja bez opravdanog razloga

Aferu je otkrio portal cae-udba.net koja se zalaže za razotkrivanje komunističkih zločina, a dio slovenske javnosti smatra da je riječ o 'patki' oporbe koja Pahora želi srušiti s vlasti.

Kako je ovim činom agentima otkriven identitet, slovenski mediji pretpostavljaju da bi to inozemne tajne službe mogle zloporabiti. Otkrivanjem identiteta tajni agenti više ne mogu sudjelovati u ozbiljnim akcijama.