Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su policajca ubijena, a jedan je teško ranjen tijekom potjere u Oakladnu, SAD-u, u kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka policajaca, priopćila je policija.


Prva pucnjava se dogodila nakon što su policajci zaustavili vozilo u redovnoj kontroli prometa, prenosi AP. Glasnogovornik policije u Oaklandu rekao je da je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen u subotu popodne nakon što su zaustavili sumnjivo vozilo. Osumnjičeni 27-godišnji muškarac je pobjegao s mjesta događaja u susjednu četvrt, nakon čega je uslijedila potjera u kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka policajaca.

Policajci su nakon anonimne dojave pronašli osumnjičenog zabarikadiranog u jednoj zgradi nekoliko sati kasnije. Došlo je do pucnjave tijekom koje su poginula dva člana specijalne policijske jedinice i 27-godišnjak, prenio je CNN.

Vezani članci Pištolj, ilustracija Nova pucnjava u Teksasu, muškarac ubio najmanje troje ljudi. Već je bio u zatvoru zbog zlostavljanja djeteta KBC Zagreb, ilustracija Transplantacija trajala 12 sati: Organe žrtve pucnjave u Klisu dobila tri pacijenta

‘Ovo je tragičan dan za policajce. Četiri policajca posvetila su svoj život javnoj sigurnosti i nesebično radili na zaštiti građana Oaklanda’, rekao je kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegge.