Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U dvije godine ubijeno 4 tisuće iračkih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom posljednje dvije godine ubijeno je oko 4 tisuće iračkih policajaca a 8.000 ranjeno, rekao je u petak general vojske SAD-a zadužen za obuku policije u Iraku.

General bojnik Joseph Peterson također je rekao da je teško
procijeniti koliko se pripadnika neprijateljskih milicija infiltriralo u policijske snage ali da ih irački dužnosnici pokušavaju ukloniti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

- Nemam nikakvu ideju koliki bi mogao biti njihov broj, rekao je Peterson, zapovjednik Tima za pomoć u obuci civilne policije u Iraku.
 
- Sigurno je da ako ih pitamo neće odgovoriti da su povezani s nekom milicijom... To nastavljamo istraživati, rekao je Peterson.

Istaknuvši da je među pripadnicima policije od rujna 2004. bilo više od 12 tisuća žrtava on je rekao da ima mnogo policajaca lojalnih državi koji su "platili veliku cijenu".

Govoreći iz Bagdada Peterson je izvjestiteljima ministarstva obrane rekao da je sveukupno uvježbano oko 186.000 iračkih policajaca te da je cilj obuka 188.000 policajaca. 

On je rekao da se obuka iračke policije nastavlja a dužnosnici očekuju da će se do kraja godine zacrtani cilj premašiti za oko 10 tisuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene