Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Banjaluci ponovno neredi, razbijena hrvatska trgovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima između prosvjednika i policije, do kojih je došlo nakon prosvjednog skupa u Banjaluci, sedam je osoba lakše ozlijeđeno, a stradao je i izlog hrvatske trgovine 'Croata'.

Nakon skupa nekoliko stotina sudionika, uglavnom mlađih, uputilo se prema zgradi američkog konzulata, a na putu im se ispriječio policijski kordon. Huligani su potom počeli gađati policajce kamenjem, a policija je uzvratila suzavcem.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Napeto na Kosovu - 2 Sedmi dan krize Održani prosvjedi na Kosovu, Kurti poručio: "Oni ne odražavaju volju naroda nego su direktiva iz Beograda"

Američki konzulat u Banjoj Luci zatvoren je nakon što ga je skupina huligana napala i gađala kamenjem 21. veljače i od tada, u vrijeme prosvjeda, zgradu konzulata osigurava specijalna policijska postrojba s oklopnim vozilom.

Još jedna skupina nasilnika sukobila se s policijom u središtu grada gdje je razbijeno nekoliko izloga, a razbijen je i izlog prodavaonice tvrtke 'Croata'.

Na banjalučkim ulicama oštećeno je i nekoliko automobila.

U izgredima je ozlijeđeno sedam osoba, šest policajaca i jedan dječak, no njihove su ozljede lakše naravi, priopćeno je iz Doma zdravlja. 

Uhićeno je 20 izgrednika, od kojih je petnaest maloljetnika, izvijestio je načelnik Centra javne sigurnosti u Banjoj Luci Zoran Stanišljević, dodajući da je prosvjedni skup tijekom dana osiguravalo 850 policajaca.

Sukobima na banjalučkim ulicama prethodio je dvosatni skup na kojemu se okupilo oko deset tisuća ljudi, a najistaknutiji dužnosnici Republike Srpske u svojim su govorima osudili neovisnost Kosova.

'Bosna i Hercegovina nikada neće priznati neovisno Kosovo', kazao je predsjednik Vlade RS Milorad Dodik dodajući kako će zbog toga što su velike zemlje 'priznale nepravdu' vlasti bosanskih Srba odgovoriti jačanjem pozicije RS.

Predsjednik nacionalističke nevladine udruge Srpskog pokreta nevladinih asocijacija Branislav Dukić, koja je i organizirala banjalučke prosvjede, najavio je da će se na očuvanju RS inzistirati i 'referendumom'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene