Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turska tvrdi da posjeduje Bibliju staru 1.500 godina u kojoj piše da je Isus Krist najavio dolazak poslanika Muhameda.


Papa Benedikt XVI. je zatražio da pogleda knjigu koja je bila skrivana posljednjih 12 godina. Knjiga, čija je vrijednost procijenjena na 28 milijuna dolara navodno sadrži Isusovo predskazanje o dolasku poslanika Muhameda, što je za Katoličku crkvu neprihvatljivo, tvrdi turski ministar turizma Ertugrul Gunay, a prenosi portal Emirates.

Vezani članci Slika nije dostupna Obnovljeni Isusov grob ponovno otvoren za javnost Slika nije dostupna Atmosfera kao na stadionu: Svećenik poveo navijanje s oltara

>> Osmislili software koji će pokazati tko je zaista napisao Bibliju!

'Ukoliko bi ova Biblija bila prihvaćena to bi značilo da je Isus priznao da je čovjek, a ne Bog, a onda bi Sveto trojstvo bilo beznačajno. Isus je predvidio dolazak poslanika Muhameda, jer je u jednoj verziji Evanđelja, na pitanje kako će se poslanik zvati, odgovorio - Muhamed i opovrgnuo da je on Mesija, tvrdeći da će to biti Arap', rekao je Gunay.

Ministar Gunay je potvrdio kako je Vatikan zatražio knjigu na uvid. Turske vlasti su je otkrile 2000. godine u operaciji protiv krijumčarenja relikvija. Biblija je zaplijenjena i dugo je bila u Ankari, u prostorijama Višeg suda, a uskoro bi trebala biti izložena u Etnografskom muzeju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju