Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nuklearni i balistički programi

Trump poziva na brzo rješenje sjevernokorejskog pitanja i prijetnje koju predstavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u ponedjeljak iz Bijele kuće na "brzo" rješavanje sjevernokorejskog pitanja i prijetnje koju predstavljaju njezini nuklearni i balistički programi.

"Sjevernokorejski režim izvor je golemih problema i to je nešto za što će se trebati pobrinuti i to vjerojatno brzo", izjavio je američki predsjednik Donald Trump iz vrta Bijele kuće pored indijskog premijera Narendre Modija koji je u posjetu Washingtonu.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Američki predsjednik zahvalio je indijskom čelniku što je "uveo nove sankcije protiv sjevernokorejskog režima" koji nastavlja program naoružanja iako ga je UN zabranio.

Sjevernokorejsko pitanje dodatno se zaoštrilo prošli tjedan nakon što je umro Otto Warmbier, američki student koji je vraćen u SAD u komi nakon 18 mjeseci koje je proveo u zatvoru u Sjevernoj Koreji.

Trump je taj slučaj nazvao skandaloznim, a Pjongjang mu je odgovorio da se radi o američkoj klevetničkoj kampanji.

Sjeverna Koreja bit će na dnevnom redu ovotjednog sastanka u Washingtonu između Trumpa i novog južnokorejskog predsjednika Moon Jae-Ina, koji se zalaže za dijalog sa sjevernim susjedom.

Uoči tog susreta, Pjongjang je naglasio kako je Trump sličan Adolfu Hitleru, te da utjelovljuje "nacizam 21. stoljeća".

Trump "slijedi Hitlerovu diktatorsku politiku" čiji je cilj podijeliti svijet na dvije kategorije, "prijatelje i neprijatelje" kako bi se opravdalo gušenje ove druge kategorije, kaže službena agencija KCNA. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene