Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi američki predsjednik Donald Trump u petak je već povukao prve poteze na novoj funkciji, uputivši u senat svoje nominacije za članove kabineta i predloživši nacionalni dan patriotizma, objavio je njegov glasnogovornik.


Trump, koji je prisegnuo ranije u petak, također je potpisao zakon kojim se Jamesu Mattisu, umirovljenom generalu i njegovom kandidatu za ministra obrane, dopušta da stupi na tu funkciju, otkrio je glasnogovornik Sean Spicer.

Vezani članci Donald Trump Oslobođen optužbe: Završilo suđenje Trumpu. Ako želi, opet se može kandidirati za predsjednika Bruce Castor Opoziv Trumpa bliži se kraju, njegov branitelj proziva zbog politiziranja: "Njihov je cilj eliminirati političkog protivnika"

Trumpova administracija je nakon inauguracije osudila "anti-policijsku atmosferu" u SAD-u te je u priopćenju pozvala na veći broj snaga sigurnosti i djelotvorniju policiju.

"Opasna anti-policijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj", objavljeno je na službenoj stranici Bijele kuće nakon preuzimanja dužnosti novog predsjednika.

Dodaje se kako je Trump i dalje predan izgradnji zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavila imigracija.

U priopćenju o obrambenoj politici Bijela kuća je nakon inauguracije objavila kako će nova administracija razvijati proturaketne sustave kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje. (Hina)