Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kanadski premijer na udaru kritika

Trudeau u središtu skandala, napuštaju ga članovi vlade, oporba traži ostavku

Justin Trudeau (Foto: AFP)
Justin Trudeau (Foto: AFP) Foto: Afp
Kanadskog premijera optužuju da je izvršio pritisak na bivšu ministricu pravosuđa kako bi zaštitio najveću građevinsku tvrtku u zemlji od suđenja za korupciju.

Kanadu potresa veliki korupcijski skandal, koji je zahvatio i premijera Justina Trudeaua.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Slika nije dostupna TRUDEAU ODGOVORIO PROSVJEDNICIMA Kanadski premijer oštro po vozačima koji prosvjeduju zbog obaveznog cijepljenja: "Nećemo popustiti!"

Kritičari ga optužuju da je izvršio pritisak na bivšu čelnicu pravosuđa kako bi zaštitio SNC-Lavalin, najveću građevinsku tvrtku u zemlji od suđenja za korupciju. On sve demantira.

Nekoliko članova njegove vlade podnijelo je ostavku, a posljednja je ministrica financija Jane Philpott.

"Moram se pridržavati svojih temeljnih vrijednosti, etičkih odgovornosti i ustavnih obveza", poručila je u pismu objavljenom u ponedjeljak pojašnjavajući svoju ostavku.

Oporbeni konzervativci pozvali su premijera Trudeaua na ostavku, a popularnost mu prema brojnim anketama ususret parlamentarnim izborima u listopadu, pada.

Dogodili su mu se i incidenti s prosvjednicima na njegovim skupovima.

"Znam da se gospođa Philpott već neko vrijeme ovako osjećala i iako sam razočaran, razumijem njezinu odluku da odstupi i želim joj zahvaliti na službi. Želim joj zahvaliti...", rekao je Trudeau nedavno na jednom skupu koji su nakratko prekinuli prosvjednici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene