U saveznoj državi Pará na sjeveru Brazila došlo je do nesreće u kojoj je trajekt udario u stup mosta. Dionica mosta u dužini od 200 metara pala je u rijeku Moju.

Galerija


U nesreći je nekoliko automobila palo u rijeku. Za sada je nepoznato koliko ljudi je ozlijeđeno. Ronioci pretražuju rijeku u potrazi za preživjelima.

Vezani članci Mia Begović i Lana Radeljak (Foto: Marijan Delija/PIXSELL) Mia Begović otkrila uz koga je njezina pokojna sestra Ena bila najsretnija Tegljenje trajekta kojemu je jedan motor prestao raditi (Foto: Dnevnik.hr) Dok remorker tegli trajekt prema Splitu putnici krate vrijeme uz pjesmu i ples: "Valovi su veliki, put bi mogao potrajati i 20 sati"

Petorica članova posade trajekta su preživjela. Guverner države Pará Helder Barbalho proglasio je zbog nesreće izvanredno stanje, piše BBC.

"Naš prioritet je potraga za žrtvama i pružanje potpune podrške njihovim obiteljima", rekao je državnim medijima.

Most se nalazi na putu do jedne od najprometnijih brazilskih luka Beléma. Dug je 860 metara.

Trenutno se uklanjaju ostaci mosta iz rijeke. Postavljaju se teglenice kako bi se organizirao prijevoz stanovništva dok se most ne sanira.

Lokalni mediji pišu da je inspekcija ranije ove godine otkrila koroziju na stupovima. Vlada je zatražila hitna sredstva za rješavanje problema, no navodno se problem nije pokazao dovoljno ozbiljnim za zatvaranje mosta.

Veliki planovi za devastirano zdanje: "Objekt 99" na Plitvicama postaje dom znanstvenika