Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirali predsjednik i premijer

Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

Ne prestaju reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi da najveća opasnost od džihada u Europi dolazi iz Zapadnog Balkana, kako su objavili mediji u toj državi. Hrvatski državni vrh umiruje, naša sigurnosna služba već je izvijestila da nema pokazatelja terorističkih prijetnji.

Dok SOA nadzire ulazak migranata, ali i stanje u regiji zbog osoba koje su se borile za Islamsku državu pitanje jesu li ekstremističke skupine sa Zapadnog Balkana najveća prijetnja Europi za predsjednika Zorana Milanovića je - neozbiljno.

"Jedna služba, jedna od njih 30 i više govori o problemima i sigurnosnim prijetnjama na teritoriju treće i četvrte države. A drugi šute, odnosno ne komentiraju ništa, time se i na takav način ne doprinosi kolektivnoj sigurnosti", poručio je predsjednik.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

Poziva na oprez, ne i zabrinutost. Talijani spominju i 20 džihadskih ćelija na Zapadnom Balkanu.

"To niste čuli iz hrvatskih izvora da izlazi van, a mi imamo saznanja ili nemamo saznanja ništa manja ili lošija od Talijana ili Austrijanaca ili Francuza, o tom se ne priča, ne", istaknuo je Milanović. 

Pročitajte i ovo Zgrada Godišnje izvješće Kako žive Hrvati? Ne štedimo da bismo imali, već trošimo da bismo zaboravili da nemamo - "Mi smo doista na dnu, samo su dvije zemlje gore od nas"

Premijer pak veći problem vidi u napadima poput onog na Banske dvore prije tri godine.

"Mene puno više zanima što će SOA procijeniti da li ima još skupina poput ovog čovjeka, ovi koji su mu napunili glavu prije tri godine koji su spremni to isto napraviti sutra. To su naši problemi, to je ono što je bit u hrvatskom društvu. Time se trebamo bavit", napomenuo je premijer Andrej Plenković.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene