Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Bruxellesu

Pariški sud odobrio optužnicu protiv dviju osoba za ubojstvo švedskih navijača

Pucnjava u Bruxellesu
Pucnjava u Bruxellesu Foto: Afp
Pariški sud odobrio je optužnicu protiv dvojice muškaraca osumnjičenih za povezanost s islamističkim napadačem koji je ubio dvojicu švedskih navijača.

Podignuta je optužnica protiv dvije osobe za koje se sumnja da su povezane s napadačem Abdesalemom Lassouedom, koji je ubio dvojicu švedskih nogometnih navijača u Bruxellesu ranije ovog mjeseca, rekli su protuteroristički tužitelji.

Muškarce se tereti za formiranje terorističke kriminalne skupine i suučesništvo u ubojstvu povezanom s terorističkom zavjerom. 

Pročitajte i ovo Grad Sderot Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Izrael objavio snimke masakra pronađene u kamerama Hamasovih boraca, oslobođene dvije otete žene

"Jedan od osumnjičenika živi u Francuskoj gotovo 20 godina i poriče optužbe", rekao je njegov odvjetnik Souleymen Rakrouki za AFP.

Dvojica osumnjičenika žive u pariškoj regiji, a vjeruje se da su mogući suučesnici napadača koji je ubio navijače neposredno prije početka međunarodne nogometne utakmice Belgija-Švedska te je kasnije ubijen u policijskoj akciji. 

Francuski tužitelji rekli su da su otvorili službenu istragu o sumnji u zločinačku terorističku urotu nakon što su od belgijskog pravosuđa dobili važne informacije o slučaju.

Pročitajte i ovo Bobi, nastariji pas koji je ikada živio Velika tuga Uginuo Bobi, najstariji pas na svijetu: Vlasnik otkrio tajnu njegove dugovječnosti

Lassoued je pobjegao iz zatvora u Tunisu gdje je služio dugogodišnju kaznu, a belgijske vlasti nisu odgovorile na zahtjev iz kolovoza 2022. tuniskih dužnosnika za izručenje.

Tužitelji su preporučili zadržavanje osumnjičenika u pritvoru do kraja istrage. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene