Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Uvjereni

Stručnjaci: Postoje dvije Mona Lise, i obje je naslikao da Vinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Leonardo da Vinci sliku Mona Lisa naslikao je vjerojatno dva puta. Tako najpoznatija slika, najpoznatijeg osmijeha na svijetu nije jedinstvena.

Stručnjaci tvrde da su potvrdili da je ranija verzija slike Mona Lisa koja je otkrivena prošle godine, također djelo ruku Leonarda da Vincija, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Mona Lisa (Foto: AFP) Najpoznatija slika Znanstvenici otkrili enigmu Mona Lise? Evo što bi se moglo kriti iza osmijeha

Takozvana Isleworth Mona Lisa, koja pokazuje značajnije mlađu osobu od originalne Mona Lise, mogla bi biti nekoliko godina starija od one koja je svijetu veoma dobro poznata.

Mona Lisa koja je izložena u Louvreu u Parizu, dugo je bila poznata kao jedina takva koju je naslikao ovaj talijanski slikar.

>> 'Mlađa' Mona Lisa predstavlja se u Ženevi

Ali posljednji testovi pokazali su da je i drugi portret gotovo sigurno djelo Leonarda da Vincija.

Analiza stručnjaka za geometriju pokazala je da se podudaraju proporcije koje je Leonardo da Vinci koristio kada je portretirao ljude.

Isleworth Mona Lisa, pripadala je Jane Blaker. Njezin brat Hugh sliku je kupio 1913. u Somersetu gdje je na zidu stajala čitavo stoljeće.

Nakon Janeine smrti 1947. godine Isleworth Mona Lisa prodana je u Londonu, američkom kolekcionaru Henryju Pulitzeru koji su je ostavio svojoj djevojci. Sada je u posjedu švicarskog konzorcija i već se 40 godina nalazi u banci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene