Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićivan i u Austriji

Strava u Srbiji: Nogometni trener mjesecima silovao dječaka, obećavao mu uspješnu sportsku karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometnom treneru D.T. iz Novog Pazara u Srbiji određen je pritvor u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je u više navrata silovao 14-godišnjeg dječaka koji je trenirao kod njega u klubu.

Prema neslužbenim informacijama, 28-godišnji D.T. je od ljeta prošle godine mjesecima primoravao dječaka da dolazi u njegov stan. Tamo ga je silovao i seksualno zlostavljao, a navodno mu je zauzvrat obećavao uspješnu nogometnu karijeru.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Ilustracija Nestao kroz prozor Nije dugo bježao od pravde: Osuđeni pedofil koji je pobjegao sa suda pronađen u Zagrebu

Nakon nekoliko mjeseci, 14-godišnji dječak se povukao u sebe i počeo se čudno ponašati. To su primijetili njegovi prijatelji i nastavnici koji su preporučili školskom psihologu da razgovara s dječakom.

"Tijekom razgovora, dječak se povjerio psihologu i kazao da je žrtva seksualnog zlostavljanja. Nakon toga, psiholog je obavijestio direktora, a on roditelje i policiju koja je započela istragu. Naložen je i liječnički pregled dječaka koji je potvrdio da je silovan", doznaje Blic.

U istrazi je obavljena pretraga stana u kojem je živio D.T. i pronađen je plinski pištolj te je osumnjičen i za držanje oružja bez dozvole. Protiv 28-godišnjeg trenera je podnesena kaznena prijava zbog silovanja maloljetnika, a utvrdi li mu se krivica, očekuje ga do 15 godina zatvora.

Otprije poznat policiji

Blic doznaje da je D.T. prije četiri godine, zajedno s još dva mladića, uhićen u Beču, u velikoj akciji austrijske policije. Njih trojica su tada uhićeni zbog maltretiranja, fizičkog zlostavljanja i ucjenjivanja djece.

Prema priopćenju bečke policije, sumnja se da su od djece uzeli više od 20 tisuća eura. D.T. je tada bio osumnjičen i za seksualno napastvovanje većeg broja djece. Je li zbog toga i osuđen, nepoznato je.

Kao trener u jednoj nogometnoj školi u Novom Pazaru počeo je raditi prije godinu dana. Otkaz je dobio nakon što se pročulo za njegova uhićenja u Austriji.

"Zanimljivo je da je prilikom povratka u Srbiju i Novi Pazar promijenio prezime tako što se odrekao očevog i uzeo majčino. Vjerovatno je na taj način želio sakriti svoju kriminalnu prošlost, pogotovo jer je želio raditi u nogometnom klubu s djecom, a u Austriji je bio uhićivan zbog zlostavljanja djece", kazao je jedan od istražitelja.

Pojedini roditelji su kazali kako su im se djeca već ranije žalila na ponašanje trenera. "Ja sam svog sina prebacio u drugu školu nogometa jer se počelo šuškati o sklonostima trenera, a pročulo se i da je uhićivan u Austriji. I ostali roditelji su slijedili moj primjer", kazao je otac jednog dječaka.

U novopazarskoj policiji sumnjaju da je žrtava bilo više, no za to još uvijek nema dokaza.

Aktualno Na plac preko interneta: Kod kumice po sir i vrhnje sada možete i zavaljeni u fotelju u dnevnom boravku Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Na plac preko interneta: Kod kumice po sir i vrhnje sada možete i zavaljeni u fotelju u dnevnom boravku 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene