Ilustracija (Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL) Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL

Pripadnik crnogorske granične policije ubijen je u incidentu koji se u nedjelju dogodio u Igalu, mjestu u blizini granice s Hrvatskom, nakon što je pokušao uhititi tri osobe koje nisu kod sebe imale identifikacijske dokumente.


Crnogorska policija u ponedjeljak je priopćila da je prilikom pokušaja uhićenja jedna od uhićenih osoba sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila ispalila metak u potiljak graničnom policajcu Milutinu Lekoviću, koji je od zadobivenih ozljeda u nedjelju kasno navečer preminuo.

Vezani članci Prosvjednici s transparentom Drama u Crnoj Gori: Ulice blokirane, specijalci čuvaju zgradu parlamenta, prosrpski zastupnici prijete nasiljem Tri sestre rodile u isto vrijeme (Foto: Vijesti.me/Privatna arhiva) Tri sestre iz Crne Gore u isto vrijeme rodile četvero djece: "Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji"

Nakon što su pucali u policajca, napadači su pobjegli te su pokušali ilegalno prijeći granicu između Crne Gore i Hrvatske. Crnogorska policija locirala ih je na području Sutorine, gdje je došlo do novog vatrenog obračuna.

"Jedan od osumnjičenih, muškarac u dobi od oko 45 godina, prilikom uhićenja potegao je pištolj i uperio ga u policajce prijeteći im. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj su policijski službenici pogodili napadača, dok su druge dvije osobe, muškarac star oko 50 godina i žena u dobi oko 70 godina, također svladani", priopćila je crnogorska policija.

Crnogorska policija naknadno je identificirala troje napadača kao državljane Kosova i oni će u ponedjeljak biti privedeni na saslušanje u Više državno tužiteljstvo u Podgorici.

Policija je priopćila da su vodeći ljudi ministarstva unutarnjih poslova poduzeli sve mjere sukladno zakonu i Ustavu u cilju zaštite policijskih službenika, a pomoćnik direktora Uprave policije Ilija Janjušević kazao je za RTCG da će podržati inicijativu Savjeta za kontrolu rada policije da se za ubojstvo policijskog službenika na dužnosti uvede doživotna zatvorska kazna.

On je istaknuo kako je policija u sustavu utvrdila procedure za situaciju kada policijski službenik prekorači ovlasti kako bi bio adekvatno kažnjen te da je isto tako, s druge strane, potrebno zaštititi prava policijskih službenika.