Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži je policija

Strah od 'Bijele udovice': 'Ona je prijetnja svijetu! Treba je zaustaviti prije nego bude prekasno!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dokumenti s računala Samanthe Lewthwaite, Britanke poznatije po nadimku 'Bijela udovica' zabrinuli su policiju.

Intenzivno se traga za Samanthom Lewthwaite, a dokumenti s njezinog zaplijenjenog računala ukazuju na to da bi mogla isplanirati smrtonosne napade.

Naime, neimenovani izvor za The Mirror je kazao da se vjeruje da stoji iza šest terorističkih napada te da su njezini potezi tijekom protekle dvije godine pokazali da raspolaže većom količinom novca, da ima pristup oružju te da zna napraviti razorne eksplozivne naprave.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Ilustracija Velika afera Golemi incident u Europolu, nestali izuzetno povjerljivi dokumenti iz sefa: Pogledajte kakve detalje sadrže i gdje je dio njih pronađen

'Međunarodna zajednica danonoćno radi kako bi je locirali i uhvatili. No, životi stotine ljudi su u opasnosti ako ponovno bude u mogućnosti da napadne. Treba je zaustaviti prije nego bude prekasno jer ona je prijetnja svijetu', kazao je neimenovani izvor.

>>
Bivši prijatelj 'Bijele udovice': Ona je potpuno normalna, obiteljska osoba

Pretrage njezinog osobnog računala su, također,otkrile da je 'Bijela udovica' na internetu vrlo često tražila savjete za šminkanje i dijete, stoga agenti strahuju da možda planira drastično promijeniti svoj izgled u pokušaju da uspije u bijegu, piše Daily Mail.

Podsjetimo, Interpol je izdao međunarodnu tjeralicu za Lewthwaite za koju se sumnja da je povezana s napadom na kenijski trgovački centar. Tjeralica je izdana na zahtjev Kenije, a Interpol je na internetskoj stranici naveo da traži 29-godišnjakinju zbog sumnje da je još u prosincu 2011. godine planirala počiniti 'kazneno djelo' uz pomoć eksploziva.

Dakle, 'Bijelu udovicu' službeno ne traže zbog napada na Westgate, ali istraga napada i dalje traje pa nije isključeno da će Lewthwaite i formalno biti dovedena u vezu s njim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene