Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi u državi

Srednjoafrička Republika: Hollande poziva na pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Francois Hollande u nedjelju je pozvao sve strane u sukobu u Srednjoafričkoj Republika da prekinu međusobna neprijateljstva te je ponovno pozvao vlasti te zemlje da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se zajamčila sigurnost stranim državljanima koji su se ondje zatekli, objavilo je francusko predsjedništvo.

Francuski predsjednik "s najvećom pozornošću prati razvoj događaja u toj državi, osobito nakon sastanka predsjednika Srednjoafričke države Francoisa Bozize i predsjednika Afričke unije Thomasa Bonija Yayija, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Izbjeglice Polarizirani svijet Najveći godišnji skok prisilnog raseljavanja u povijesti, UN krivi posebni "paket": "Postoje pitanja koja zabrinjavaju" Ilustracija u začaranom krugu Europi prijeti velika kriza: Oko ovog bi se mogao voditi i rat, sukobi su već počeli

>> CAR: Predsjednik spreman na koaliciju s pobunjenicima

Hollande pozdravlja napore predsjednika Afričke unije i Ekonomske zajednice država Središnje Afrike koji pokušavaju pronaći rješenje krize putem pregovora te poziva sve strane da prekinu sukobe i započnu dijalog.

Seleka koalicija, sačinjena od tri pobunjeničke skupine, počela je napade 10. prosinca tražeći poštovanje mirovnih sporazuma potpisanih s vladom 2007. i 2011. godine, koji podrazumijevaju razoružanje, demobilizaciju i socijalnu integraciju bivših boraca. Ekonomska zajednica zemalja Središnje Afrike želi uspostavu primirja na terenu prije nego što se održe pregovori.
 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene