Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvero njemačkih turista spašeno je iz nabujalog potoka prepunog krokodila u australskom nacionalnom parku Kakadu, na sjeveroistoku zemlje.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomenuta grupa turista pokušavala je automobilom prijeći potok dubine jednog metra kako bi stigli do Ubirr Rocka, gdje je snimljen dio poznatog filma 'Crocodile Dundee'. Automobil je zapeo, a turisti su još prije bili upozoreni da ne plivaju tim vodama, zbog opasnosti od napada krokodila.

>> VIDEO: Australci strahuju od krokodila

Vezani članci Turistička tvrtka Thomas Cook (Foto: Rick Findler/Press Association/PIXSELL) - 2 Britanski turistički div Thomas Cook propao: Tisuće turista "zapele" u hotelima, vlada im plaća povratak Kraljica Elizabeta II (Foto: Profimedia) Neobičan susret izgubljenih američkih turista i kraljice Elizabete otkrio njezinu zabavnu stranu

Popeli su se na krov automobila i čekali dok pomoć nije stigla. nakon pola sata čekanja, lokalna policija stigla je na mjesto događaja i prebacila turiste na sigurno. Svi su se prvo popeli na krov policijskog vozila te su potom prebačeni na suho tlo i van opasnosti.

Među turistima nije bilo ozlijeđenih, a policija je kasnije izvijestila kako su njemački turisti prošli pored znaka upozorenja da je prijelaz preko potoka zatvoren, ali kako su jurili 80 kilometara na sat, vjerojatno ga nisu primijetili, piše agencija Reuters.