Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malog dupina koji se nasukao na obali kineskog zaljeva Nanshan spasili su mladići koji su se u pravom trenutku našli na pravom mjestu.


Pretpostavlja se da se mladunče odvojilo od jata i nasukalo na obali poneseno jakim morskim strujama. Ovo je prvi put ikada da su stanovnici zaljeva pronašli nasukanog dupina. Nakon podizanja razine mora, stanovnici i ribari pomogli su mladom dupinu da se vrati u dubinu.

Vezani članci Heroji koji spašavali ljude ispod podvožnjaka Ispovijest heroja koji su spašavali živote ispod podvožnjaka: "Poplavio je, voda je bila hladna. Nije mogao stajati koliko se tresao..." Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vojnik koji je spasio dvoje iz poplavljenog podvožnjaka: "Drago mi je što sam se našao tamo..." Pohvalio ga i ministar

'Trebamo spriječiti nasukavanje dupina na obalu kako ne bi ostao bez vode i kisika. Kada se prvi put nasukao oslobodili smo ga i pustili na pučinu, ali vratio se. Budući da je plivao protiv struje, vraćen je na obalu i bojali smo se da će poginuti', rekao je ribar Xiao Ye.