Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

28-ogodišnji Darrel Ferguson, čovjek koji je javno izjavio da je kao štovatelj slobode uživao kada je brutalno mrcvario, klao i nasmrt premlatio tri osobe, smaknut je u zatvoru na jugu savezne države Ohio.


Ferguson je najmlađa osoba koja je smaknuta u Ohiu još od 1962. godine.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Zaražen otišao na misu u SAD-u, pa gotovo 100 ljudi dobilo koronavirus: "Širi se poput požara" Kamen spoticanja (Foto: Facebook/The W Maple Omaha Rock) Vozači se toliko često zabijaju u jedan kamen da mu je posvećena i stranica na Facebooku

Nakon što mu je dosuđena smrtna kazna, Ferguson ju je prihvatio i nije želio uložiti žalbu na presudu, koja bi smaknuće odgodila za četiri godine.

Ferguson je drugi osuđenik pogubljen po novom protokolu ubrizgavanja smrtonosnog sadržaja injekcije, usvojenom nakon nekoliko puta odgađanog smaknuća jednog zatvorenika, kojem stručnjaci nikako nisu mogli pronaći žilu pogodnu za ubrizgavanje smrtonosne supstance. Osuđenik je tada čak zatražio da ga se pogubi na neki drugi način.
 
U službenom priopćenju stoji da su Fergusonove žile prije smaknuća bile pomno pregledane, a za svaki su slučaj bila pripremljena i dva seta injekcija, koja novom metodom ostavljaju žile otvorenim kako bi smaknuće proteklo bez problema.

Ferguson je osuđen za tri ubojstva, od kojih je jedno počinio na sam Božić 2001. godine, a druga dva dan kasnije.

Ferguson je poručio sucu i istražiteljima da će, ako ga ikada puste iz zatvora, nastaviti ubijati jer u tome naprosto uživa

Njegova prva žrtva bio je 61-godišnji Thomas King, invalid koji se u kretanju služio štakama, a druge dvije su stariji bračni par, dok se Mae, osim za njega, brinula i za dvoje susjeda prikovanih za invalidska kolica.
 
Žrtve su ubojicu dragovoljno pustile u svoje kuće jer su ga poznavale.

Njegova prva žrtva, Thomas King, bio je zapravo njegov stric, a obitelj Ferguson nekada je godinama živjela u kući do Fugateovih.

Ferguson je ubojstvo počinio u dva dana dopusta koje je dobio usred terapije odvikavanja od ovisnosti o drogi, a već je bio osuđivan zbog kaznenih djela imovinskog karaktera.
 
Tijekom istrage i suđenja više je puta ponovio kako je uživao ubijajući i da se ne kaje zbog počinjenih zločina. Naglasio je da ako ga ikad puste iz zatvora, da će nastaviti gdje je stao.