Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg koji je pao tijekom noći na četvrtak zarobio je više gostiju hotela na planini Vlašiću u središnjoj Bosni te je prouzročio probleme u prometu i opskrbi električnom energijom u BiH. Snijeg je pao i u Srbiji.


Tijekom noći napadalo je 70 centimetara snijega koji je iznenadio i komunalne službe zbog čega su potpuno blokirani turisti koji su se zatekli u hotelu Pahuljica na planini Vlašiću.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi Pacijenti na respiratoru u BiH - 2 Broj novozaraženih u susjednim zemljama raste: ''Nisam vjerovao u ovo dok me nije zadesilo... Čuvajte se maksimalno, ovo je teška bolest"

Turisti sada čekaju na pomoć iz Travnika otkuda je započelo raščišćavanje snijega. No, komunalne službe moraju očistiti skoro 27 kilometara cesta koje su prekrivene bijelim pokrivačem kako bi se odblokiralo goste hotela.

Što se tiče Hrvatske, Udbina mjeri 2 centimetra snijega, a Zavižan 5 centimetara.

'Očekujemo pomoć iz općine Travnik, jer je zbog snijega došlo do prekida prometa. Nekoliko naših gostiju čeka da krene na put', izjavila je za BHRT glasnogovornica hotela Pahuljica Amina Pandža. Snijeg na Vlašiću u četvrtak još uvijek pada.

Na Biokovu pao snijeg

Istodobno, zbog snijega je na području općina Han Pijesak i Sokolac u istočnoj Bosni bez struje ostalo više stotina domaćinstava zbog kvarova na dalekovodima.

Otežan je i promet na planinskim prijevojima, a posebno je teško na planinskim prevojima između Kupresa i Bugojna, Rame i Uskoplja, te Drvara i Bosanskog Petrovca.

Obilan snijeg u pojedinim regijama Srbije

Snijeg koji je padao jučer i tijekom noći stvorio je u pojedinim krajevima Srbije uvjete kakvih ove godine nije bilo ni usred zime, pa će za uskršnje blagdane biti i skijanja, izvješćuju u četvrtak reporteri beogradskih tv-postaja.

Na Kopaoniku je zimska sezona službeno zatvorena, ali su pala 33 centimetra novog snijega i skijaši će opet moći na staze. Dvadesetak centimetara snijega ima i na Zlatiboru, dok ga je na planini Goliji u zapadnoj Srbiji i do 70 centimetara pa su zameteni lokalni putovi.

Obilne snježne padaline izazvale su nezapamćenu štetu i voćarima u zapadnoj Srbiji, poznatoj po uzgoju malina koje su važan izvozni proizvod srbijanskog gospodarstva, pošto je snijeg zatrpao malinjake koji su upravo u punom cvatu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook