Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USLIJEDILA SERIJA POTRESA

Snažan potres pogodio južnu Kaliforniju, podrhtavanje se osjetilo i u Los Angelesu: "Pod nam se naborao, lusteri se i dalje njišu"

Potres u Kaliforniji (Foto: EMSC)
Potres u Kaliforniji (Foto: EMSC) Foto: EMSC
Snažan potres, po preliminarnim podacima magnitude 6,4 stupnja, pogodio je danas južnu Kaliforniju, a epicentar je bio sjeverno od Los Angelesa, objavila je tamošnja državna služba.

Nakon tog najjačeg uslijedila su najmanje četiri slabija potresa, jačine od 4,7 do 3,8 stupnjeva, rekli su dužnosnici, prenosi CNN. Podrhtavanje se osjetilo i u središtu Los Angelesa, gdje su se zgrade ljuljale nekoliko sekundi. 

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slika nije dostupna epicentar u pustinji Potres od 5,5 stupnjeva po Richteru pogodio jug Kalifornije

Diane Ruggiero, upraviteljica hotela Hampton Inn i Suites Ridgecrest u Ridgecrestu, rekla je kako su zabilježili značajna oštećenja. "Lusteri se i dalje njišu, a na podu su se stvorili nabori", kazala je ona.

Iz međunarodne zračne luke u Los Angelesu javljaju kako nemaju prijavljenih oštećenja te da će se poslovanje nastaviti po uobičajenom rasporedu.

Zasad nema podataka o ozlijeđenima. Nacionalna meteorološka služba objavila je da se potres osjetio čak i u Las Vegasu, no zasad nema izvješća o značajnijim štetama.

Američka geološka agencija USGS objavila je da je potres bio veoma plitak - dogodio se na 8,7 kilometara dubine, što je pojačalo njegovu snagu. Zabilježen je oko 13:30 po lokalnom vremenu s epicentrom na rubu nacionalnog parka Death Valley.

Riječ je o najsnažnijem potresu u južnoj Kaliforniji od 1994. godine.

Aktualno Opasne ampule preplavile Novalju: "Već nakon prve konzumacije mogu izazvati srčani udar" Ampule na Pagu (Foto: Dnevnik.hr) Ampule na Pagu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Sanja Jurišić o problemu droge na Pagu razgovaraa je s bivšim šefom PNUSKOK-a (Foto: Dnevnik.hr) Sanja Jurišić o problemu droge na Pagu razgovaraa je s bivšim šefom PNUSKOK-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Bivši šef PNUSKOK-a Mario Bertina (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Opasne ampule preplavile Novalju: "Već nakon prve konzumacije mogu izazvati srčani udar" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene