Gužve na autocesti
Gužve na autocesti Foto: HAK

Slovenski ministar infrastrukture Bojan Kumer najavio je u srijedu nakon sastanka s predstavnicima autoprijevoznika nove mjere vezane za cijene goriva, koje će slovenska vlada potvrditi u četvrtak.


U srijedu je slovenski ministar infrastrukture Bojan Kumer najavio nove mjere kojima vlada nastoji kontrolirati kretanje cijena goriva. Nakon sastanka s predstavnicima autoprijevoznika, dogovoreno je da će oni nastaviti točiti gorivo na autocestama, a da će vlada ukidanjem poreza na ekološko zagađenje osigurati niže cijene goriva na autocestama - za sve korisnike.

U slučaju usporedno viših cijena goriva na autocestama od onih na lokalnim prometnicama, postoji opasnost od pojačanog korištenja benzinskih crpki na prometnicama, što bi uzrokovalo dodatne logističke probleme, kao i one s gužvom, prenosi 24ur.

Točenje goriva, ilustracija Za pun spremnik na nekim pumpama i do 75 kuna više: Pogledajte nove cijene goriva

INA, Zagreb Ina se oglasila o opskrbi gorivom: "Sigurnost opskrbe nije ugrožena"

"Međutim, vlada će odustati od poreza na ekološko zagađenje koji se primijenjuje na gorivo koje se prodaje na autocestama, pa će stoga prodajna cijena goriva za korisnike autocesta biti niža", rekao je ministar Kumer.

Ova mjera, koju će slovenska vlada potvrditi u četvrtak, odnositi će se na sve korisnike slovenskih autocesta - domaće i strane. Slovenski premijer Robert Golob još je ranije najavljivao ovakve mjere. "Pronaći ćemo način da prijevoznici na autocestama pune spremnike, a da nisu materijalno oštećeni", rekao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju