Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin koji je potresao Slovačku

Ministar podnio ostavku zbog ubojstva novinara: Premijer zapanjio na konferenciji za novinare

Premijer Robert Fico (Foto: AFP)
Premijer Robert Fico (Foto: AFP) Foto: Afp
Slovački ministar kulture Marek Madarič, dugogodišnji saveznik premijera Roberta Fica, u srijedu je podnio ostavku zbog ubojstva istraživačkog novinara koje je šokiralo zemlju.

Novinar Jan Kuciak (27) pisao je o kriminalnim djelima biznismena od kojih su neki bili povezani s političarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!"

Izrešetana tijela njega i njegove djevojke pronađena su tijekom vikenda. "Jednostavno rečeno, kao ministar kulture ne mogu prihvatiti ubojstvo novinara tijekom svog mandata", rekao je Marek Maderič na konferenciji za medije.

Premijer Robert Fico ponudio je milijun eura nagrade za bilo koga tko pruži informacije o tom ubojstvu. Novčanice je donio na konferenciju za novinare na kojoj je objavio raspisivanje nagrade.

Nekoliko slovačkih novina objavilo je posljednji Kuciakov članak u kojemu je povezao talijansku mafiju s korupcijom na najvišoj političkoj razini. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene