Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema najavi Pentagona, američka mornarica jača svoju prisutnost u Sredozemnom moru kako bi imala otvorene opcije za moguću intervenciju u Siriji.


Američka mornarica jača svoju prisutnost u istočnom Sredozemlju, priopćio je američki ministar obrane Chuck Hagel, no više detalja o cjelokupnoj situaciji nije dao, piše BBC. Ovaj potez povučen je nakon što je Barack Obama javno izrazio veliku zabrinutost zbog navodnih napada sirijske vojske kemijskim oružjem.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD sumnja u sirijski popis kemijskog oružja Slika nije dostupna Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

Ipak, sirijski glavni saveznik, Rusija, stoji pri tvrdnjama da postoje indicije kako su kemijske napade zapravo izveli pobunjenici. Suprotno tome, sirijska oporba priopćila je kako su u spornim napadima na rubnim dijelovima grada Damaska poginule na stotine civila.

>> Glavni tajnik UN-a namjerava provesti istragu u Siriji

>> VIDEO Vehabije iz BiH pozivaju mlade na džihad u Siriju?!

Unatoč apelima mnogih zemalja nije još poznato hoće li sirijska vlada dopustiti UN-ovom timu pokretanje istrage o ovom slučaju. UN-ova šefica za razoružanje, Angela Kane danas je trebala stići u Damask ne bi li dobila dozvolu za pristup području na kojem su izvedeni kemijski napadi.

Snimke i fotografije čije se porijeklo još ne zna te kojima još nije potvrđena autentičnost vrve kadrovima civila koji se bore za živote nakon kemijskog napada. Među tim civilima vrlo je velik broj djece.

Hagel je kazao kako je predsjednik Obama od Pentagona zatražio različite opcije za situaciju u Siriji. 'To zahtjeva pozicioniranje naših snaga i naših sredstava kako bismo mogli iznijeti različite opcije, ovisno o onome što predsjednik odluči', rekao je Hagel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook