Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamnaestogodišnju djevojku silovala su dvojica maloljetnika.


'Mama, jel te sram zbog mene?' - stalno me pita, započinje ispovijest Ž. K., samohrana majka S. K. (17) koja je prijavila policiji da su je vršnjaci N. B. (17) i I. M. (16) silovali u Ubu u Srbiji, piše Blic .

Djevojčica je žrtva obljube na dvorišnom parkingu stambene zgrade u glavnoj ubskoj ulici, kako priča majka, uzorna je sportašica koja pet godina trenira borilačke vještine i s natjecanja ima pregršt medalja.

'Jako smo vezane jer joj je otac poginuo u prometnoj nesreći kada je imala dvije godine. Uvijek mi se povjeravala i nema tajni između nas. Nikada nije pila alkohol do te kobne večeri, nikada nije imala dečka i bila je nevina', priča Ž. K.

Prema njezinim riječima, kćerka je s prijateljicom otišla na proslavu 18. rođendana druge prijateljice u kafić 'Kod Toše'. Majci je bilo sumnjivo što joj kći nije odgovorila na tri telefonska poziva 22. srpnja iza ponoći.

'Umjesto zvona na telefonu čula sam zvono na vratima i šokirala se kada sam vidjela policiju koja me obavijestila da mi je dijete prebačeno u bolnicu u Valjevu u nesvjesnom stanju. U policiji mi je rečeno da je pijana, da bi mi tek liječnica koja ju je prva vidjela ispričala da mi je kći pronađena bez odjeće na sebi, bosonoga, s punom kosom trave, sva prljava i prašnjava, s masnicama iznad desne dojke', kaže djevojčina majka.

Vezani članci Aleksandar Vučić Europska komisija dala je do znanja da Srbija neće tako brzo u EU: ''Od rata tvrde da nema podataka o nestalim osobama'' Čedomir Jovanović Srpski političar Čedomir Jovanović divljao u kafiću, odveden na policiju: "Da me nisu napali, ništa se od ovoga ne bi dogodilo"

'Kod kuće me tuče muž, udara me i njegov brat. Ali sada znam kako se obraniti'

S. K. je policiji ispričala da je protiv svoje volje odvedena do parkinga i da se sjeća da ju je jedan od osumnjičenih maloljetnika obljubio. U policijskoj prijavi se navodi da su N. B. (17) i I. M. (16), iz Valjeva 'iskoristili okolnost da je bila pod utjecajem alkohola i na prevaru je odveli do obližnje garaže, gdje su joj uz primjenu fizičke snage skinuli odjeću i izvršili nasilno seksualno općenje'.

'Meni je ispričala da je s prijateljicom stajala za šankom i da su popile po dva pića, a onda da im je konobar dao sljedeće. Njezina prijateljica je zaspala u kafiću, došla je Hitna pomoć i odvezla je. Kći kaže da ju je tada jedan od tih dječaka izveo iz kafića, da je povraćala, a onda da ju je on odveo u šetnju i da su stigli do tog parkinga i garaža', kaže Ž. K, koja vjeruje da joj kći nije bila samo pijana.

'U bolnici je bila odsutna i depresivna kao da je pod utjecajem droge, a ne mamurna od alkohola. Zato sumnjam da im je nešto stavljeno u piće. Stalno je na rubu suza, ponavlja da joj život ništa više ne vrijedi', kaže majka silovane djevojčice.

Osumnjičeni N. B. i I. M, koji su saslušani uz prisutnost roditelja i socijalnog radnika, negirali su optužbu rekavši da je do seksualnog odnosa sa S. K. došlo uz njezin pristanak što ona negira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook