Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik tripartitnog bosanskohercegovačkog predsjedništva, Haris Silajdžić, je od britanske vlade zatražio 'ispriku' zbog okolnosti u kojima je početkom ožujka u Londonu pritvoren bosanskohercegovački dužnosnik Ejup Ganić.


Silajdžić je kazao kako je Ganiću, nakon uhićenja 1. ožujka u londonskoj zračnoj luci Heathrow onemogućeno telefoniranje tijekom dva dana. Usto su mu oduzeti lijekovi protiv visokoga tlaka, što je 'očito kršenje' međunarodnih pravila, kazao je Silajdžić na konferenciji za novinare održanoj u Londonu, nakon razgovora s britanskim ministrom vanjskih poslova Davidom Milibandom.

Vezani članci Slika nije dostupna Tužba Naomi Campbell ugrozila slobodu izražavanja Slika nije dostupna HHO sazvao izvanrednu sjednicu zbog pritužbi Mirjane Sanader

'Razgovarao sam s Milibandom te sam njegovu pozornost usmjerio na činjenicu da se nakon uhićenja s Ejupom Ganićem nije dobro postupalo. Kazao sam i da se očekuju isprike. Unatoč svemu odnosi s Velikom Britanijom dobri su i prijateljski', smatra Silajdžić. (Hina)