Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUMNJIVA SMRT

''Bile su zdrave i sretne'': Sestre otišle umrijeti u Švicarsku, obitelj u šoku

Bolnica, Ilustracija
Bolnica - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Brat sestara iz Arizone koje su napravile eutanaziju u Švicarskoj izjavio je kako su njegove sestre bile zdrave i sretne. Nitko iz konzulata nije mu priopćio detalje.

Liječnica Lila Ammouri i medicinska sestra Susan Frazier, sestre iz Arizone čije su obitelji u veljači ove godine prijavile njihov nestanak, u Švicarskoj su umrle potpomognutim samoubojstvom, objavili su službeni izvori.

Kako su sestre otišle u Basel iz svojih domova 3. veljače, a trebale su se vratiti 13. veljače, obitelj i prijatelji pokrenuli su potragu.

Njihovu smrt potvrdio je Ured za konzularne poslove State Departmenta 19. veljače, ali nije naveden uzrok smrti.

Glasnogovornik Ureda javnog tužitelja Basel-Landschaft potvrdio je za The Independent da su sestre umrle potpomognutim samoubojstvom.

"Ured javnog tužitelja kantona Basel-Landschaft potvrđuje da su dvije Amerikanke umrle tijekom boravka u Švicarskoj. Obje su počinile samoubojstvo – uz pomoć organizacije za eutanaziju", rekao je Michael Lutz.

Također, navedeno je kako je potpomognuto samoubojstvo u Švicarskoj legalno u određenim zakonskim uvjetima, tako da nije pokrenuta istraga.

Njihov brat, Cal Ammouri, za medije je izjavio kako je sa sestrama posljednji put razgovarao nekoliko tjedana prije smrti i bile su zdrave i sretne. Iz konzularnog ureda nije mu priopćen uzrok smrti.

Ammouri, koji živi u New Yorku, još se pokušava pomiriti s odlaskom sestara, koje su mu bile jedina obitelj. Kaže i kako su uvijek svima pomagale i svi su ih voljeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODOBRIO PARLAMENT Austrija legalizirala potpomognuto samoubojstvo, doznajte pod kojim uvjetima će biti dopušteno, ali i kome je izričito zabranjeno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EUTANAZIJA U ŠVICARSKOJ Osmislio kapsulu za pomaganje u samoubojstvu: "Smrt nastupa u 30 sekundi, bez panike i osjećaja gušenja"

Njihov nagli odlazak obavijen je velom tajni, čak se jedno vrijeme sumnjalo da su sestre postale žrtve namještaljke. Njihov prijatelj David Biglari kazao je kako je posljednja poruka koju je primio od svoje nestale prijateljice bila puna pravopisnih pogrešaka. Rekao je i da zbog toga vjeruje kako su možda otete.

Prema podacima koje navodi Swissinfo.ch, oko 1300 ljudi umrlo je potpomognutim samoubojstvom u Švicarskoj 2020. godine. Većina se provodi uz pomoć dviju najvećih organizacija za potpomognuto samoubojstvo, Dignitas i Exit.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene