Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Svjetski dan voda

VIDEO HGSS opet napravio nevjerojatan potez i spasio zarobljenu životinju: ''Život je čudo!''

Osim što spašavaju ljude, HGSS nesebično pomaže i životinjama u nevolji. Jedna od njihovih najnovijih akcija bila je spašavanje - dabra.

Tri prijateljice su u Oroslavju tri sata pokušavale spasiti zarobljenog dabra. Zapeo je zbog spuštene brane.

Da životinja ne može izaći javila je Bojani Birač prijateljica Ira Šutina koja je onuda vozila bicikl. U utorak navečer su se zajedno vratile do brane, gdje je dabar još uvijek pokušavao izaći.

Nakon bezuspješna tri sata i zvanja, video koji su objavile na Facebooku ubrzo se proširio i došao do Tomislava Zrinskog iz Hrvatske gorske službe spašavanja koji se javio Birač te rekao da dolazi spasiti zarobljenu životinju.

Naime, ne poznaju se od ranije, nego su se povezali na Facebooku jer Birač organizira izložbu HGSS-a u galeriji gdje radi.

Problem je bio, pojašnjava Birač, da su zatvorili brane, jer se jedan kanal trebao isušiti iz nekog razloga, pa se tako utjecalo na njihove navike. Hvatao se za granu i pokušavao iskočiti van, ali nije uspio. Razina vode u brani bila je iznimno niska.

''Oni koji su zaduženi za nadzor su otvorili brane, da propuste dabrića, ukoliko je negdje ostao zarobljen. I tako će raditi svako malo, nadzirat će ju'', rekla je Birač za DNEVNIK.hr.

Nakon uspješne intervencije HGSS-a, Birač je posvetila zahvalu ekipi iz HGSS-a koju su i sami podijelili na svojoj službenoj stranici.

''Njima stvarno treba skinuti kapu. Dečki su mogli gledati film doma, ali nisu. Došli su pomoći. Nakon što smo Ira, Željka i ja bezuspješno pokušale izvaditi dabra i kaj sam se namočila do kosti, Ira se smrzla bosa jer mi je posudila tenisice da mogu skoknuti u rupu i vodu (s obzirom da sam ja bila u petama) i skoro smo izgubile nadu da ćemo uspjeti, dobila sam Tomislavov poziv da stižu.

U svakom slučaju, priča je sretno završila, a ovo je usput nevjerojatna i neplanirana najava izložbe 'Twitter objava HGSS-a', koju sam već ranije isplanirala za sredinu četvrtog mjeseca. Život je čudo!'', napisala je Birač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grijao ga pas VIDEO ''Us*ao sam im nedjelju'': Planinar povukao nesvakidašnji potez, HGSS-ovci oduševljeni

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hvala za svaki spašeni život HGSS se emotivnom objavom oprostio od člana tima: ''Pas s prednjeg sica, naše veliko srce i još veća maza...''

Uz sretan kraj, Birač nam je rekla da se sve odvilo na Svjetski dan voda. ''Svijet je mali'', zaključila je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene