Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sedmero mrtvih u Missouriu žrtve monoksida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi rezultati obdukcije izvršene nad sedam osoba koje su u nedjelju pronađene mrtve u dvoetažnoj kući u gradiću Kirksvilleu u američkoj saveznoj državi Missuri, pokazali su kako se radilo o trovanju ugljičnim monoksidom, objavila je u utorak policija.

Načelnik policije Jim Huges potvrdio je da su među žrtvama Maranda McDermott (23) i dvoje njezine djece Adam (1) i Melinda (2) te tri mladića i jedna djevojka u dobi od 10 do 21 godine, prenosi lokalni list "Kirksville Daily Express" na svojoj web stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno

Bolničari hitne službe 911 pronašli su tijela nakon što su primili poziv o "širenju čudnog mirisa" iz dvoetažnog objekta koji je bio u najmu Marande McDermot.

Iako su obdukcija i vatrogasna analiza potvrdile visoku koncentraciju ugljičnog monoksida u kući, mrtvozornik nije utvrdio uzrok smrti sve dok se na dovrše toksikološke analize koje traju tjednima.

Policija sumnja kako je izvor monoksida mogao biti upaljeni motor kombija u garaži u prizemlju kuće, no ne isključuje ni mogućnost da se radi o zločinu.

Na drugom kraju SAD-a, u državama Washington i Oregon gdje je nakon snježnog nevremena bez struje ostalo 1.5 milijuna ljudi, tijekom vikenda se ugljičnim monoksidom otrovalo više od 100 osoba koje su grijale kuće pomoću generatora, petrolejskih peći, pa čak i roštilja na drveni ugljen. 

U medicinskom centru Virginia Mason u državi
Washington u hiperbaričnoj komori se liječilo 55 osoba otrovanih ugljičnim monoksidom, u Oregonu je jedna osoba umrla, a šest ih se teško otrovalo udišući taj plin bez boje i mirisa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene