Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objave ubrzo obrisane

Saudijska princeza zabrinula objavama na Twitteru: ''U zatvoru sam bez ikakvih optužbi. Moje zdravlje je jako loše''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavila se zabrinutost zbog nakon što je princeza iz kraljevske obitelji Saudijske Arabije rekla da je bez optužbe zatvorena u zloglasnom zatvoru kod Rijada.

 U nizu tvitova objavljenih na njezinom provjerenom profilu na Twitteru kasno u četvrtak, princeza Basmah rekla je da je njezino zdravlje narušeno u zatvoru blizu Rijada, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu" Dolazak zarobljenika u Saudijsku Arabiju OSLOBOĐENI IZ ZATOČENIŠTVA VIDEO Snimka dolaska zarobljenika iz Rusije u Saudijsku Arabiju: Među njima bio je i Prebeg. Dnevnik Nove TV doznaje kad se točno vraća u Hrvatsku

"Trenutno sam u zatvoru Al-Ha'ir bez kaznenih ili bilo kojih drugih optužbi protiv mene", napisala je. "Moje se zdravlje pogoršava i to bi moglo dovesti do moje smrti'', tvrdi princeza.

U tvitovima je napisano i da je s jednom od svojih kćeri "oteta bez objašnjenja" i "bačena u zatvor", te da joj je uskraćena medicinska skrb, ali nije navela kada se to dogodilo. Obiteljska prijateljica rekla je The Independent da je princeza zatvorena sa svojom kćeri Suhood.

Objave obrisane s društvene mreže

''Molim ujaka, skrbnika dviju svetih džamija, kralja Salmana bin Abdulaziza al-Sauda i mog rođaka, prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, da preispitaju moj slučaj i da me puste jer nisam učinila ništa loše. Moje trenutno zdravstveno stanje je VRLO kritično'', napisala je na Twitteru princeza Basmah.

Tvitovi u kojima su označeni zapadni političari, uključujući američkog predsjednika Donalda Trumpa i francuskog ministra vanjskih poslova Jean-Yves Le Driana, izbrisani su u petak popodne. Dva izvora bliska obitelji princeze potvrdila su autentičnost ovih tvitova, kao i to da je bila u sigurnosnom zatvoru sa zločincima i navodnim teroristima.

"Netko u Saudijskoj Arabiji hakirao je račun i izbrisao tvitove", rekao je prijatelj i bivši poslovni partner princeze za The Independent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene