Saudijska princeza Basmah
Saudijska princeza Basmah Foto: Afp

Pojavila se zabrinutost zbog nakon što je princeza iz kraljevske obitelji Saudijske Arabije rekla da je bez optužbe zatvorena u zloglasnom zatvoru kod Rijada.


 U nizu tvitova objavljenih na njezinom provjerenom profilu na Twitteru kasno u četvrtak, princeza Basmah rekla je da je njezino zdravlje narušeno u zatvoru blizu Rijada, piše The Independent.

Vezani članci Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Saudijska Arabija ukinula smrtnu kaznu za maloljetnike: "Umjesto toga provest će najviše 10 godina u zatvoru" Sretne žene Saudijski svećenik ženama odobrio odbijanje seksa ako im muževi ne poštuju mjere izolacije

"Trenutno sam u zatvoru Al-Ha'ir bez kaznenih ili bilo kojih drugih optužbi protiv mene", napisala je. "Moje se zdravlje pogoršava i to bi moglo dovesti do moje smrti'', tvrdi princeza.

U tvitovima je napisano i da je s jednom od svojih kćeri "oteta bez objašnjenja" i "bačena u zatvor", te da joj je uskraćena medicinska skrb, ali nije navela kada se to dogodilo. Obiteljska prijateljica rekla je The Independent da je princeza zatvorena sa svojom kćeri Suhood.

Objave obrisane s društvene mreže

''Molim ujaka, skrbnika dviju svetih džamija, kralja Salmana bin Abdulaziza al-Sauda i mog rođaka, prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, da preispitaju moj slučaj i da me puste jer nisam učinila ništa loše. Moje trenutno zdravstveno stanje je VRLO kritično'', napisala je na Twitteru princeza Basmah.

Tvitovi u kojima su označeni zapadni političari, uključujući američkog predsjednika Donalda Trumpa i francuskog ministra vanjskih poslova Jean-Yves Le Driana, izbrisani su u petak popodne. Dva izvora bliska obitelji princeze potvrdila su autentičnost ovih tvitova, kao i to da je bila u sigurnosnom zatvoru sa zločincima i navodnim teroristima.

"Netko u Saudijskoj Arabiji hakirao je račun i izbrisao tvitove", rekao je prijatelj i bivši poslovni partner princeze za The Independent.