Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će teško identificirati žrtve

Samoubilački napad u Iraku, 52 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 52 ljudi poginulo je, a 35 je ozlijeđeno danas u samoubilačkom bombaškom napadu kod policijske akademije u središtu Bagdada, objavila je iračka policija.

U stražnjem ulazu na policijsku akademiju nakon eksplozije stradalo je mnogo policjaca i spasioca. Bombaš samoubojica nosio je eksploziv na sebi, a do akademije se dovezao motociklom. Bit će teško identificirati žrtve jer su dijelovi tijela razasuti, piše Reuters. Nekoliko stotina muškaraca čekalo je ispred zgrade policije tražeći posao kada je muškarac detonirao eksploziv. Riječ je o najsmrtonosnijem napadu u Bagdadu zadnjih mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranjeno 37 oosba U eksplozijama u Iraku osmero poginulih Slika nije dostupna Eksplozije u Bagdadu Teror u Bagdadu: Ubijene najmanje 132 osobe

Napad se dogodio nedaleko od Ministarstva za naftu i vodne resurse, koje se nalazi na jednoj od glavnih bagdadskih prometnica.Očevici su rekli da se eksplozija čula u čitavom Bagdadu. Nakon eksplozije na mjesto napada došla su vozila hitne pomoći, a helikopteri su počeli nadlijetati taj dio grada. Liječnički izvori tvrde da bi broj poginulih mogao biti i veći budući da su brojni ranjeni u teškom stanju. Ta policijska zgrada već je bila metom napada. U prosincu 2008. u dvostrukom bombaškom napadu poginulo je 15 ljudi, a četiri godine prije 40.

Nedjeljni napad samo je posljednji u nizu atentata diljem Iraka posljednjih dana, osobito u etnički podijeljenoj pokrajini Ninivi u kojoj su vladine snage prije tri tjedna pokrenule veliku operaciju protiv pobunjenika. Prema statističkim podacima, nasilja je u Bagdadu sve manje. No, unatoč manjem broju samoubilačkih napada Irak je i dalje opasno mjesto, naročito gradovi poput Mosula.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene