Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zajedno s građanima

Doznali smo zašto se hrvatski vojnici na koronavirus moraju testirati u "civilnom sektoru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redakciji DNEVNIK.hr-a javio se vojnik koji se požalio da se pripadnici Hrvatske vojske na koronavirus moraju testirati u "civilnom sektoru" gdje uz građane čekaju satima dok vojska ima Vojno zdrastveno središte (VZS) sa stotinama časnika doktora i medicinskih tehničara. Pitali smo Ministarstvo obrane je li to tako i zašto.

 Vojnik koji nam se javio kaže kako njemu nije bio problem čekati vani na punktu, no dodaje da su neki njegovi kolege na testiranje došli izravno sa izvršenja zadaće, potom satajali satima u redu za testiranje, a ujuto već moraju ponovno biti na radnom mjestu pa se pitao zašto testiranje nije organizirano u VZS-u.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenskij i Oleksandr Sirski Teška pozicija Obistinile se crne slutnje: Ukrajinski general potvrdio gubitak važnih položaja Tabla testiranje na koronavirus Strelica prema - nikamo Žuti znak zbunio Zagrepčane, ali i nadležne: "Ne bi trebao biti tamo, maknut ćemo ga..."

U MORH-u su nam potvrdili da se pripadnici vojske testiraju u "ovlaštenim laboratorijima i ustanovama sa službenog Popisa Ravnateljstva Civilne zaštite Republike Hrvatske i u skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite". 

Objašnjavaju kako Vojno zdravstveno središte nema ovlašteni laboratorij za provedbu testiranja na koronavirus.

"Naime, broj i raspored vojnih lokacija na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske za provođenje predmetne aktivnosti zahtijeva kapacitete koji su izvan sadašnjeg okvira Vojno zdravstvenog središta.

Zbog navedenog, za testiranje pripadnika Hrvatske vojske koriste se kapaciteti civilnog zdravstva", odgovorili su nam iz Ministarstva obrane.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene