Testiranje na koronavirus, ilustracija
Testiranje na koronavirus, ilustracija Foto: Matija Habljak/Pixsell/Pixsell

Redakciji DNEVNIK.hr-a javio se vojnik koji se požalio da se pripadnici Hrvatske vojske na koronavirus moraju testirati u "civilnom sektoru" gdje uz građane čekaju satima dok vojska ima Vojno zdrastveno središte (VZS) sa stotinama časnika doktora i medicinskih tehničara. Pitali smo Ministarstvo obrane je li to tako i zašto.


 Vojnik koji nam se javio kaže kako njemu nije bio problem čekati vani na punktu, no dodaje da su neki njegovi kolege na testiranje došli izravno sa izvršenja zadaće, potom satajali satima u redu za testiranje, a ujuto već moraju ponovno biti na radnom mjestu pa se pitao zašto testiranje nije organizirano u VZS-u.

Vezani članci Testni punkt u Grižanskoj 1 Potpuni kaos zbog testiranja na koronavirus: "Nisam mogla vjerovati, dobro da nisam dobila moždani udar" Koronavirus, ilustracija - 1 Doznajemo koliko je pozitivnih na BAT-u u posljednja 24 sata: Hrvatska je danas oborila rekord u ukupnom broju novozaraženih

U MORH-u su nam potvrdili da se pripadnici vojske testiraju u "ovlaštenim laboratorijima i ustanovama sa službenog Popisa Ravnateljstva Civilne zaštite Republike Hrvatske i u skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite". 

Objašnjavaju kako Vojno zdravstveno središte nema ovlašteni laboratorij za provedbu testiranja na koronavirus.

"Naime, broj i raspored vojnih lokacija na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske za provođenje predmetne aktivnosti zahtijeva kapacitete koji su izvan sadašnjeg okvira Vojno zdravstvenog središta.

Zbog navedenog, za testiranje pripadnika Hrvatske vojske koriste se kapaciteti civilnog zdravstva", odgovorili su nam iz Ministarstva obrane.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju