Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA S KORONAVIRUSOM

Stanje je ozbiljno: Vojska opet diže šatore ispred bolnice u Dubravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na temelju odluke ministra obrane i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH, a sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva, pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske započeli su u nedjelju 14. studenog 2021. godine s postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Riječ je o samoodrživom ekspedicijskom kampu od 25 grijanih i opremljenih šatora te 200 kreveta za smještaj pacijenata za čije je postavljanje angažirano 65 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i 25 motornih vozila (četiri transportna vozila, 18 teretnih vozila i tri radna stroja).

''Hrvatska vojska od samog početka širenja pandemije koronavirusa pomaže civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske kroz razne oblike potpore te će se ponovno aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava'', poručio je ministar obrane Mario Banožić i zahvalio vojnicima jer su uvijek na raspolaganju i spremni suočiti se s izazovima.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CRNE BROJKE Stožer objavio najnovije podatke: Novozaraženih opet više od 4.000, preminula još 41 osoba
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavio hzjz Cijepljeno je 50 posto ukupnog stanovništva i 60 posto odraslog, poznato u kojim županijama se najmanje cijepi

Pripadnici Bojne tijekom pandemije izvršavaju jednu od temeljenih misija Hrvatske vojske, a to je pružanje potpore civilnim institucijama. U razdoblju od ožujka 2020. do danas pružali su pomoć zdravstvenim i cvilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih, istaknuli su iz MORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene