Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuća izjava

Ruski vijećnik priznao istinu: "Većinu naših dobrovoljaca čine alkoholičari, beskućnici i zatvorenici"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Vjančeslav Djukov izjavio je kako većinu ruskih regruta iz grada Krasnojarska čine alkoholičari, beskućnici i zatvorenici.

Zatvorenici, beskućnici i druge osobe s margine društva čine većinu regrutiranih vojnika u Sibirskom gradu Krasnojarsku u prošloj godini, tvrdi lokalni dužnosnik.

“Tijekom prošle godine naši vojnici većinom su bili alkoholičari, beskućnici, zatvorenici i ostali“, izjavio je vijećnik Krasnojarska, Vjačeslav Djukov.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučan slučaj Sestri preminulog dječaka iz Slavonskog Broda hitno pronašli smještaj, braću ostavili obitelji! Majka tvrdi: "Ne znam gdje je"

Djukov je član vladajuće stranke, koja podržava Vladimira Putina i njegovu invaziju na Ukrajinu.

Svoj opis ruskih vojnika Djukov je izložio tijekom razgovora o broju unovačenih s načelnikom jednog od sedam općinskih okruga Krasnojarska, Jurijem Savčukom.

Savčuk je tvrdio da je njegov okrug Zheleznodorozhny, koji se može pohvaliti najnižom stopom kriminala u Krasnojarsku, do sada ispunio moskovski plan regrutiranja vojnika po ugovoru za 2024. unatoč tomu što gradonačelnik tvrdi suprotno, prenosi Moscow Times.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Ministar obrane Sergej Šojgu pohvalio se u prosincu da je od početka 2023. godine regrutirano 490.000 vojnika vojnika i dragovoljaca. Rusija očekuje da će 2024. regrutirati još otprilike 400.000 ljudi. 

Pročitajte i ovo Chun Ki-won s djecom vjerovali su mu Pastor spašavao djecu, a onda ih seksualno zlostavljao: Osudili "azijskog Schindlera"

Očekuje se da će ovogodišnji plan novačenja biti intenzivniji od prethodnog jer je vojska iscrpila svoju bazu potencijalnih regruta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene