Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se Lavrov

Ruski ministar: ''Želimo da ukrajinski narod bude neovisan i da Ukrajinom ne upravljaju neonacisti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija želi da ukrajinski narod bude neovisan i da ima mogućnost slobodno krojiti svoju sudbinu, rekao je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij lagao kada je rekao da je spreman razgovarati o neutralnom statusu Ukrajine.

Lavrov je također rekao da će Rusija provesti demilitarizaciju Ukrajine, ali ne vidi nikakvu mogućnost da prizna sadašnju ukrajinsku vladu kao demokratsku. Naglasio je da Moskva ne želi da Ukrajinom upravljaju "neonacisti".

Pročitajte i ovo U Kijevu odjekuju eksplozije i dan nakon početka invazije IZ MINUTE U MINUTU Zelenski spreman na mirovne pregovore, u Ukrajinu stiže i vojna pomoć

Dodao je da će Moskva biti spremna za razgovore s Kijevom, ali tek kada ukrajinska vojska položi oružje.

Kremlj je u petak objavio da će sankcije nametnute Rusiji zbog napada na Ukrajinu izazvati probleme Moskvi, ali i da će ti problemi biti riješeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREŽIVIO JE UZNEMIRUJUĆI VIDEO Ruski oklopnjak pregazio automobil u kojem je bio civil

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je komentirati moguće kaznene mjere protiv predsjednika Vladimira Putina te dodao da je Rusija namjerno smanjila ovisnost o uvozu kako bi se zaštitila od prijetnje sankcijama.

Rusija je započela svoju invaziju kopnom, zrakom i morem u četvrtak nakon objave rata predsjednika Vladimira Putina, u najvećem napadu na europsku državu od Drugog svjetskog rata.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene