Obavijesti Video Pretražite Navigacija
područje al-tanfa

Ruska vojska optužuje SAD za ratni zločin u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojska koja intervenira u Siriji kao podrška vladinim snagama objavila je u petak da SAD sprječava sirijske izbjeglice da prime humanitarnu pomoć, uspoređujući to s "ratnim zločinima".

Prema Ruskom centru za pomirenje zaraćenih strana, humanitarna situacija jako je teška u području At-Tanfa, na jordansko-sirijskoj granici, gdje su razmještene postrojbe međunarodne koalicije predvođene Washingtonom.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

"Najhitnija je humanitarna situacija u području At-Tanfa, a krivac je SAD koji je ondje ilegalno rasporedio vojnu bazu i zabranio joj pristup na manje od 55 kilometara, oduzimajući desecima tisuća izbjeglica mogućnost da prime humanitarnu pomoć", piše u priopćenju.

"Djelovanje američke vojske i tzv. međunarodne koalicije grubo je kršenje humanitarnog prava i moglo bi se nazvati ratnim zločinom", nastavlja se u priopćenju odaslanom ruskim novinskim agencijama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene