Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6 sekundi joj promijenilo život

Hrabra ruska reporterka o životu nakon poznatog prosvjeda: "Čak me ni vlastiti sin ne podržava"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka i aktivistica Marina Ovsjannikova dala je intervju za inicijativu Faces of Democracy, u kojoj se osvrnula na 6 sekundi na ruskoj televiziji koje su joj promijenile život, kao i o tome kako je to utjecalo na nju.

Marina Ovsjanikova, ruska reporterka i aktivistica koja je stekla globalnu slavu kada se pojavila sa antiratnim transparentom na ruskoj državnoj televiziji, u razgovoru za inicijativu Faces of Democracy je otkrila kako je tih šest sekundi upada u program državne televizije utjecao na njezin život.

"Za mene život u demokraciji znači da mogu živjeti kao slobodna osoba. Međutim, moja domovina se nedavno pretvorila u totalitarnu državu koja se sve više ograđuje od ostatka svijeta. Komunikacija sa vanjskim svijetom je narušena, gotovo sve nezavisne medijske kuće blokirane su ili klasificirane kao strani agenti, a pristup većini društvenih mreža odnedavno je blokiran", rekla je Ovsjanikova, dodajući da je stvoren informacijski vakuum, odnosno da je državna propaganda skoro jedini izvor informacija ruskog naroda te da se iz toga Rusi trebaju izvući.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabra novinarka Okončano suđenje ruskoj TV urednici koja je upala u program uživo s transparentom "Lažu vam!", poznato i koju je kaznu dobila

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hrabra novinarka Nestala ruska TV urednica koja je s antiratnim transparentom upala usred prijenosa uživo? Odvjetnik je ne može pronaći

Sven Lilienström, osnivač inicijative Faces of Democracy, koji je razgovarao s njom upitao ju je o motivu na tako hrabar čin. "Želja za prosvjedom se godinama razvijala u meni. Ta potreba da kažem nešto polako je rasla, međutim zbog osobnih razloga nisam mogla odmah dati otkaz. Ta se situacija naglo promijenila kada je rat počeo. Bilo mi je jasno da nisam više mogla niti jedan dan provesti radeći za Pervyj kanal", rekla je.  

Ova hrabra urednica kaže da se nakon tog čina našla u vrlo teškoj obiteljskoj situaciji. "Moji se politički stavovi u potpunosti razlikuju od onih moga sina i moje majke. Mama pripada starijoj generaciji. Od jutra do mraka sluša državnu propagandu, sluša Vladimira Solovjeva. Dakle, nemoguće je pričati s njom i uvjeriti ju u bilo što osim toga", spomenula je.

"Čak me niti sin ne podržava. Govori mi da sam uništila život naše obitelji, među ostalim i zato što sam se razvela od njegovog oca. Njegov otac radi za još jedan državni propagandni kanal, Russia Today, tako da se nalazimo na suprotnim stranama informacijskog rata. On u potpunosti podržava propagandu koju Kremlj plasira", komentirala je Ovsjanikova koja još uvijek čeka službenu optužnicu.

Cijeli intervju možete pronaći ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene