Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskreno progovorila

VIDEO Žena koja je s antiratnim transparentom upala usred prijenosa uživo na ruskoj televiziji je - TV urednica: "Pretvorili smo Ruse u zombije"

U Rusiji je dosad uhićeno oko 6000 ljudi koji su prosvjedovali protiv Vladimira Putina i rata u Ukrajini. U zemlji vlada propaganda, a sankcije Zapada ih izravno pogađaju. No, neki su se ipak odlučili suprotstaviti.

Usred vijesti koje su emitirane uživo na ruskoj televiziji Prvi kanal, u kadar je upala žena koja se suprotstavila autoritativnom Putinovom režimu.

''Zaustavite rat! Ne vjerujte propagandi! Lažu vam!'', pisalo je na njezinom transparentu.

U pozadini je uzvikivala: ''Ne ratu! Zaustavite rat''. Novinarka je ostala pribrana i nastavila je s govorom, a ubrzo je prebačen i kadar na jedan od njihovih priloga.

Video je na Twitteru pregledan gotovo 300.000 puta u samo nekoliko sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projektili u blizini Poljske SAD zaprijetio Putinu: "Ako Rusija zapuca na teritorij NATO-a, savez će na to odgovoriti"

Tko je ona?

Antiratna prosvjednica koja je upala u vijesti je Marina Ovsyannikova, urednica na Prvom kanalu. Već je odvedena u policijsku stanicu.

Prije nego što je upala s transparentom, snimila je i video u kojem krivi Putina za rat i gdje se ispričava zbog izvještavanja na ruskoj televiziji. Ističe da joj je otac Ukrajinac, a majka Ruskinja i da nikada nisu bili neprijatelji.

 

"Nažalost, posljednjih nekoliko godina radim za Prvi kanal. Prenosila sam propagandu Kremlja i sramim se toga - sramim se što sam dopustila ljudima da lažu preko TV ekrana i što sam dopustila da se građane Rusije pretvori u zombije.

Nismo rekli ništa 2014. godine kad je sve počelo. Nismo prosvjedovali kada je Kremlj otrovao Navaljnog. Samo smo tiho promatrali ovaj nehumani režim. Sada nam je cijeli svijet okrenuo leđa, a deset generacija naših potomaka neće sprati ljagu ovog bratoubilačkog rata", govori Ovsjanikova u videu koji su medijima ustupili njeni prijatelji, a na Twitteru ga je prenio i reporter FT-a Max Seddon.

 

Podsjetimo, protiv rata u Ukrajini peticiju je potpisalo milijun Rusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene