Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠIRE CRNU LISTU

Rusija zabranila ulazak još nekoliko europskih čelnika: Na listi su i privatne vojne tvrtke, obavještajci ...

Moskva slika (Foto: Dnevnik.hr)
Moskva slika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Rusija je u petak zabranila ulazak na svoj teritorij još nekolicini čelnika Europske unije, priopćila je u petak ruska diplomacija, dodajući da je ta odluka odgovor na "apsurdnu politiku jednostranih restrikcija" Bruxellesa.

Rusija, međutim, nije otkrila o kolikom broju ljudi se radi, niti je objavila njihova imena.

"Ruska strana odlučila je proširiti recipročnu listu predstavnika iz članica EU i institucija kojima je zabranjen ulazak u Rusiji", objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova na svojoj internetskoj stranici.

U priopćenju se navodi da je Rusija proširila crnu listu na neke europske privatne vojne tvrtke, neke pripadnike sigurnosnih službi, parlamentarce EU-a i druge dužnosnike koji su "osobno odgovorni za promicanje antiruske politike".

Europska komisija nije za sada komentirala ovaj potez.

Pročitajte i ovo Grijanje na plin neizvjesna situacija Što će biti s grijanjem u Europi? Amerikanci zaprijetili: "Ako Rusija napadne Ukrajinu..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrajinska kriza NATO odgovorio Moskvi: "Čvrsto vjerujemo da se napetost i sporovi mogu riješiti kroz dijalog"

Nota u kojoj rusko Ministarstvo vanjskih poslova obavještava EU o ovom koraku upućena je uredu EU-a u Rusiji u skladu s redovitom procedurom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene