Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Rusija je službeno proglasila da se bivši dužnosnik Kremlja koji je navodno bio doušnik CIA-e smatra nestalim i da se za njime traga, po podacima ministarstva unutarnjih poslova, objavila je u ponedjeljak ruska agencija RIA.


Američki mediji prenijeli su da je doušnik CIA-e u ruskoj vladi izvučen iz zemlje i prebačen u SAD 2017., kazala su dva izvora za Reuters.

Vezani članci Ruska svakodnevica Ljudi se zgražaju, a njima je to svakodnevica: Čovjek se navikne na baš sve, pa tako i na život u Rusiji Ilustracija (Foto: Getty Images) Bugarin optužen zbog špijuniranja za Rusiju: Pokušao odvući zemlju od saveznika i približiti je Moskvi

Dužnosnik se možda zvao Oleg Smolenkov, a nestao je sa suprugom Antoninom i troje djece dok su bili na ljetovanju u Crnoj Gori u lipnju 2017., prenio je ruski list Kommersant.

RIA je prenijela da baza podataka ministarstva unutarnjih poslova pokazuje da se Smolenkov sada smatra nestalim i da se za njime traga.

Američki mediji navode da je bio doušnik CIA-e visoke razine.

Kremlj je potvrdio da je Smolenkov radio u administraciji ruskog predsjednika, ali da je dobio otkaz 2016./2017. i da nije bio visoko rangiran.

Rusija je ovaj mjesec zatražila od SAD-a putem Interpola da razjasni gdje se on nalazi nakon što su ruski mediji izvijestili da se kuća koja glasi na čovjeka koji nosi njegovo ime nalazi u Staffordu u Virginiji, nedaleko od Washingtona DC. Ondje žive mnogi bivši američki vojni dužnosnici i djelatnici FBI-a, navodi RIA.

Rusija je smijenila dužnosnike koji su mu omogućili da pobjegne iz zemlje preko Crne Gore. (Hina)