Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obvezujuća odredba

Rusija ne potpisuje START bez obaveze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako odredba o napadačkom i obrambenom strateškom sustavu izostane, Duma START neće ratificirati.

Novi ugovor o nuklearnom razoružanju START koji se Rusija i Sjedinjene Države pripremaju potpisati imat će odredbu kojom će se odrediti 'veza' napadačkog i obrambenog strateškog sustava, priopćio je Kremlj u petak. 'Odredba o vezi napadačkog i obrambenog strateškog oružja odredit će se u pravno obvezujućem obliku' u novom ugovoru koji se 8. travnja treba potpisati u Pragu, kaže Kremlj.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 1 Testiranja i tenzije Sjeverna Koreja ispalila krstareće rakete prema Japanskom moru Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima"

Ista stvar vrijedi za 'sve veću ulogu te veze u smanjenju broja napadačkog strateškog oružja', dodaje. Ugovor će usto 'istaknuti utjecaj interkontinentalnih balističkih raketa i balističkih raketa koje nose podmornice na stratešku stabilnost', dodaje tekst.

Moskva koja se žestoko protivila američkom planu proturaketnog štita u istočnoj Europi, već dugo ističe činjenicu da novi START mora uspostaviti pravno obvezujuću vezu između ofenzivnog i defenzivnog oružja. Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta (Duma) rekao je prije deset dana da ruski parlament možda neće ratificirati ugovor ako ta veza izostane. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene