Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi diplomatski incident

'J***** SE' To su riječi kojima je kontroverzni Duterte 'počastio' kritičare iz EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni filipinski predsjednik Rodrigo Duterte opet je u središtu pozornosti. Poručio je, naime, da bi europskim dužnosnicima koji ga kritiziraju rekao da "se j***".

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte ima poruku za europske čelinke koji ga kritiziraju. Poruka je kratka i glasi - "J***** se", prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

To je samo ješ jedna u nizu uvreda kojima Duterte "časti" svjetske političare i uglednike, a nedavno je i američkog predsjednika Baracka Obamu nazvao "Kučkinim sinom".

Na Filipinima traje brutalan rat protiv droge, u kojem Duterte ne bira ljude niti sredstva. Proteklog tjedna, podjetimo, njegova najveća protivnica, senatorica Leila De Lima, pozvala je plaćenog ubojicu da svjedoči protiv Dutertea o tome da je on, u vrijeme dok je bio gradonačelnik, vodio odred smrti te osobno smaknuo dužnosnika ministarstva pravosuđa.

Duterte je naručio ubojstva najmanje tisuću političkih oponenata i kriminalaca u vrijeme dok je bio gradonačelnik u Davau, rekao je na svjedočenju bivši plaćeni ubojica Edgar Matobato. Matobato je priznao da je i sam sudjelovao u otprilike 50-ak otmica i ubojstava.

Isto tako, Duterte je nedavno naredio svim savjetnicima američkih posebnih snaga, koje pomažu filipinskim postrojbama u borbi protiv muslimanskih pobunjenika na jugu arhipelaga, da napuste zonu. To je obrazložio na način da je filipinsko svrstavanje na Zapad uzrok trajne muslimanske pobune na jugu zemlje.

U protekla tri mjeseca, otkako je Duterte izabran za predsjednika, na Filipinima je ubijeno 2400 osoba u ratu protiv droge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene