Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje roditeljima ubojice

Roditelji ubijene djevojčice u Beogradu svjedočili o masakru: "Moje srce ne radi, svaki dan plačem"

OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija
OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Foto: Afp
Potresna svjedočanstva podijelili su roditelji ubijene djevojčice u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara na suđenju u četvrtak koje roditelji vode protiv škole i dječaka koji je ubio njihovu kćer te još devet osoba.

Prva srijeda u svibnju posebno je ostala urezana u sjećanje obiteljima stradale djece i zaštitara Osnovne škole Vladislava Ribnikara u Beogradu čije je živote u svom pohodu ugasio tada 13-godišnji K. K.

Na današnjem suđenju obitelji dječaka, u pravnom postupku koji protiv njih i škole vode roditelji žrtava, progovorili su i roditelji ubijene K. M.

"Naša djeca su na početku proglašena nasilnicima. Škola je imala gomilu problema, ali mi to nismo znali jer je zataškavano. U obitelji nas je petero, srednja kćer se toliko radovala kada smo saznali da ćemo dobiti K. da je skakala po kući i vikala: 'Bit će nas petero'", svjedočio je potreseni otac jedne od devet dječjih žrtava, prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija nisu svi zadovoljni Ovo su važne promjene za umirovljenike u idućoj godini: Jedna nije dobra, a stupa na snagu već 1. siječnja

"Osnovna odgovornost te škole je da nam djeca izađu živa. Moje srce ne radi, ne znam ni kuca li. Svaki dan plačem. Moram sam javiti kćerki koja je bila 2000 kilometara od kuće što se dogodilo. Za to nisam imao snage, samo sam joj rekao da kupi kartu i dođe kući", nastavio je.

Svoju je priču ispričala i majka ubijene djevojčice. Tog ju je dana policija nazvala da dođe u stanicu. 

"Tamo sam vidjela kćerku da leži u nečemu sličnom krevetu. Uspjela sam pitati samo je li smrt bila trenutna, oni su samo klimnuli glavom. Uslijedio je još jedan stres, kako da svojoj srednjoj kćerki koja je ispred škole kažem da joj je sestra mrtva. Došla sam i rekla: 'Ubio nam je K. i onda sam čula njen vrisak", ispričala je u suzama.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Potočanac Kriminalističko istraživanje HDZ-ov ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb priveden zbog obiteljskog nasilja

Viši sud u Beogradu u srijedu je potvrdio optužnicu protiv oca i majke dječaka te još dvije osobe iz streljane u koju je otac dovodio sina na vježbanje. Predloženo je da sud oca kazni s 12 godina, majku s dvije i pol godine zatvora, dok je za vlasnika i instruktora u streljačkom klubu predloženo po tri godine zatvora.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene