Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete im visoke kazne

Potvrđena optužnica protiv roditelja ubojice iz Beograda, evo kolika im kazna prijeti

Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar
Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar Foto: Afp
Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dječaka koji je 3. svibnja hicima iz očeva pištolja usmrtio devet učenika i školskog zaštitara.

Žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe na optužnicu kojom je zatražena zatvorska kazna za oca i majku dječaka-ubojicu iz osnovne škole Vladislav Ribnikar, čije su žrtve devetero učenika i školski zaštitar, potvrdio je u srijedu Viši sud u Beogradu.

Na prvom satu 3. svibnja 13-godišnji učenik je hicima iz očeva pištolja ubio školskog zaštitara i osmero učenika, a ranio nastavnicu i još šestero. Naknadno je umrla još jedna djevojčica, deseta žrtva.

Pročitajte i ovo Primjer maila PU varaždinske 2 Tzv. phishing Mailom se širi lažna prijava Ministarstva unutarnjih poslova: Pogledajte što napraviti ako ju zaprimite

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dječaka, te još dvije osobe iz streljane u koju je otac dovodio malodobnog sina.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu je predloženo da sud oca Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, a majku Miljanu K. na dvije i pol godine. Za vlasnika i instruktora u streljačkom klubu predloženo je po tri godine zatvora. Slijedi zakazivanje ročišta.

Tragedija je pokrenula lavinu prosvjeda

Tragedija u školi Vladislav Ribnikar, nezapamćena u novijoj povjesti Srbije, potaknula je val građanskih prosvjeda, a deseci tisuća ljudi idućih su mjeseci na ulicama Beograda i gradova diljem Srbije tražili da se obuzda nasilje u javnom prostoru, politici i medijima.

Pročitajte i ovo Donald Trump Dobra vijest za bivšeg predsjednika Birači tražili Trumpovu diskvalifikaciju za nadolazeće izbore: Sud odbio razmotriti zahtjev

Zahtijevane su i ostavke čelnika policije, državne i sigurnosne službe (BIA), te ukidanje opskurnih reality show programa u elektroničkim medijima bliskim vlasti, ali tim zahtjevima nije udovoljeno.

Istodobno, vlast je proeuropsku oporbu koja je pozvala na prosvjede optužila da lešinari.

Roditelji djece iz Ribnikara ponovno su danas sivom i simbolično crvenom bojom prebojili natpis škola na ulici ispred zgrade, nakon više uzaludnih zahtjeva upućenih državnim institicijama da ta škola postane memorijalni centar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene