Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva BiH administracije:

VIDEO Potresna ispovijest roditelja malene Berine: 'Nitko nam nije pomogao...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Berina Hamidović umrla je nakon što je njen organizam napala sepsa jer se predugo čekalo kako bi se riješila potrebna dokumentacija za operaciju u Beogradu. Vapaj njenih roditelja BiH vlasti nisu čule.

Malena Berina Hamidović preminula je trinaestog ovog mjeseca kao, kako je njen otac naziva, žrtva BiH administracije. Bila je jednoipolmjesečna beba bez JMBG-a zbog čega nije mogla dobiti putovnicu kako bi otišla na liječenje u Beograd nakon što operacija u Sarajevu nije uspjela. Berina je bolovala od traheoesofagealne fistule na mjestu anastomoze zbog čega nije mogla jesti.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Nažalost, predugo se čekalo kako bi se riješila sva potrebna dokumentacija te je Berina dobila sepsu i ubrzo preminula. 'Dobila je sepsu jer je tako dugo čekala, organi su jedan po jedan otkazivali. Imunitet je pao, rodila se sa 1,7 kilograma, nije mogla jesti, kako da se oporavi?', pita se u suzama Berinina majka Edina.

>> Umrla Berina Hamidović, beba bez matičnog broja

Obitelji Hamidović dali su privremeni matični broj kako bi joj mogla biti izdana zdravstvena iskaznica da bi se mogla liječiti, no kad je došlo vrijeme da se ode liječiti u Beograd bilo im je rečeno kako dijete ne može dobiti putne isprave jer nema JMBG.

'Mi do tada nikada ništa nismo tražili od države. Borili smo se za nju svakako dok je ovdje bila. A onda kad smo morali tražiti, tražili smo, ali nam nisu pomogli. Nitko nam nije pomogao', očajna je Edina Hamidović.

Nakon što je Berina preminula u Beogradu su im pomogli izdavši im sprovodnicu bez matičnog broja kako bi mogli vratiti svoje dijete kući.

Berinin otac Emir Hamidović ispričao je s kakvim su se sve problemima susreli u borbi za život svoje djevojčice. 'Sve smo morali sami, moliti policiju... Prvi put su nam rekli da ne mogu ništa, da nikakav ministar ne može dati potpis da dijete može izaći', rekao je Emir Hamidović.

Na kraju im je netko pokušao pomoći poslavši dopis na granicu kako bi se dijete pustilo preko granice. Na granici su im rekli kako nisu dobili nikakav dopis i da dijete ne može prijeći granicu.

Cijela procedura previše se otegla i malena Berina oboljela je od sepse koja je bila je bila prevelik teret za njeno već izmučeno tijelo.

Građani Sarajeva okupit će se danas u 14 sati ispred zgrade Parlamenta BiH kako bi odali počast preminuloj Berini, a učinit će to za vrijeme dženaze koja je zakazana za danas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene